Katso vinkit kotitreeniin jumppapallolla!

(Päivitetty: )
Teksti:
Pauli Reinikainen

Ostin jokin aika sitten jumppapallon lähinnä kehonhuoltoon, mutta viime aikoina olen tykästynyt siihen myös harjoitteluvälineenä.

Mielestäni jumppapallon parhaat ominaisuudet tulevat esille paitsi kehonhuollossa, myös keskivartalon harjoituksissa. Sillä on nimittäin paljon miellyttävämpää tehdä vatsalihaksia kuin lattialle maaten.

Jumppapallo haastaa keskivartaloa myös eri tavalla kuin esimerkiksi perinteisissä istumaannousuissa. Kun olet pallon päällä, joudut hallitsemaan ja kontrolloimaan keskivartalo eri tavalla.

Seuraavassa viisi suosikkiliikettäni jumppapallolla.

Liike 1: Vatsalihasliike selän kaarrolla

Tee näin: Asetu jumppapallon päälle niin, että saat selän kaarelle. Saatat tuntea tässä asennossa pienen venytyksen vatsalihaksissa. Nouse hieman ylös niin, että lavat irtoavat kevyesti pallon pinnalta ja saat supistettua vatsalihakset. Tee kymmenen hallittua toistoa.

Liike 2: Pallon halaus

Tee näin: Tämä liike venyttää leveää selkälihasta eli saatat tuntea mukavan venytyksen kainaloiden alla. Pyri ottamaan pallosta mahdollisimman leveä halausote ja tue pallo vatsaasi vasten.

Liike 3: Lantion nosto

Tee näin: Aseta sääret pallon päälle siten, että pohkeen alaosa on pallon päällä. Paina jalkoja palloa vasten ja nosta lantio irti lattiasta. Pyri tekemään liike takareiden lihaksilla. Tee 10-15 toistoa.

Liike 4: Lankutus

Tee näin: Asetu etunojapunnerruasentoon siten, että sääresi ovat pallon päällä. Varmista, että pysyt asennossa. Lankuta tämän jälkeen 30-60 sekuntia.

Liike 5: Vatsakierrot

Tee näin: Asetu samaan asentoon kuin liikkeessä 1. Kierrä vasen kyynärpää oikealle ja sen jälkeen oikea kyynärpää vasemmalle. Tee kymmenen hallittua toistoa.

X