Onko sinulla vastuskuminauha etkä tiedä, miten sitä käytetään? Kokeile näitä liikkeitä

Kuminauha on erinomainen apuväline lihaskuntoharjoitteluun ja lämmittelyliikkeisiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vastuskuminauhoja voi hyödyntää muun muassa lankutuksiin.

Kuminauha on erinomainen apuväline lihaskuntoharjoitteluun ja lämmittelyliikkeisiin.
Teksti:
Pauli Reinikainen

Vastuskuminauha on yleinen varuste kuntosaleilla, mutta liian harva hyödyntää niiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Käytän kuminauhoja pääsääntöisesti lämmittelyliikkeisiin ja lankutusten tehostamiseen.

Seuraavassa vinkkejä vastuskuminauhojen hyödyntämiseen!

Lankutus + yhden käden veto

Asetu polviasentoon lattialle. Liiku riittävästi taakse, jotta kuminauha pysyy kireällä silloin, kun toinen kätesi on suorana edessä. Vie vastakkainen jalka suoraksi taakse. Tuo samanaikaisesti käsi kohti lantiota ja polvi suoraan eteen. Palauta samanaikaisesti lähtöasentoon. Tee liike rauhallisesti, älä kiihdytä liikettä. Tee 10-15 toistoa per puoli. HUOM! Valitse vastuskuminauha, joka ei ole liian tiukka.

Etunojapunnerrus

Aseta polviasennossa vastuskuminauha kämmenten alle ja yläselän päälle. Siirry sen jälkeen etunojapunnerrusasentoon. Voit helpottaa liikettä punnertamalla polviasennosta. Tee punnerruksia määrä, jonka jaksat toistaa hyvällä tekniikalla eli laskeutuen riittävän alas.

Vartalon kierto lankutusasennossa

Asetu lankutusasentoon siten, että kuminauha on kireällä. Jos tuet asennon oikean käden kyynärvarteen, ota kuminauhasta kiinni vasemmalla kädellä. Vie vasen käsi vartalon alta oikealle, jolloin katse seuraa perässä. Tuo käsi takaisin ja vie pitkälle vasemmalle (katse seuraa perässä). Toista liike 10 kertaa per puoli.

Lämmittelyliike polvinivelelle

Tämä liike kannattaa tehdä lämmittelynä esimerkiksi ennen kyykky- tai maastavetotreeniä. Pujota kuminauha tukevan palkin ympäri ja vedä se kireälle polvitaipeen takaa. Siirry hieman taaemmas, jotta kuminauha on kireällä. Jousta hieman polvesta ja suorista jalka. Toista 20 kertaa ja vaihda jalkaa.

Lämmittelyliike olkanivelen lihaksille

Tämä liike soveltuu lämmittelyksi esimerkiksi ennen pystypunnerruksia. Pujota vastuskuminauha tukevan palkin ympärille ja nosta se hartioidesi tasolle. Kiristä kuminauha olkanivelen etuosaa vasten. Siirry suoraan eteenpäin kuminauhan kiinnityspisteestä. Työnnä kuminauhalla kiristettyä kättä eteenpäin ja vie rinnan tasalle. Voit tehdä työnnön aikana kierron. Toista 10-15 kertaa ja vaihda kättä.

X