Teksti:
Pauli Reinikainen

Törmäsin taas kerran Facebookissa keskusteluun, jossa pohdittiin, pitääkö personal trainerin näyttää lihaksikkaalta, hoikalta ja ylipäätään ihannevartaloiselta.

Ei pidä.

Ja sitten tulevat perustelut. Olen omassa elämässäni tavannut useita ammattitaitoisia valmentajia, jotka eivät syystä tai toisesta ole ihannepainossaan. Eikä heidän osaamistaan pidä arvostella sen takia.

On sääli, jos pätevä ja osaava personal trainer menettää potentiaalisia asiakkaita sen vuoksi, että hänen vatsansa roikkuu liikaa vyön päällä.

Ei personal trainerin täydy olla kisakunnossa. Hänen tehtävänsä on kertoa asiakkaalle, miten tuloksiin päästään.

On myös harvinaisen selvä fakta, että pieni ylimääräinen rasvakerros lihaksen päällä ei kerro mitään siitä, missä kunnossa henkilö on.

Uskon, että täydellisessä fyysisessä kunnossa oleva pt tietää varmasti, mitkä keinot toimivat hänen omalle vartalolleen. Mutta voimmeko olettaa tuosta ulkoisesta habituksesta, että hän tietää mikä toimii asiakkaalle?

Olen itse saanut kullanarvoisia neuvoja henkilöltä, jonka väitän tuntevan ihmiskehon toiminnan paremmin kuin monet ammattilaiseksi esittäytyvät pt:t. Tällä tuttavallani ei ole pyykkilautavatsaa tai erottuvia suonia, eikä hän liiemmin laske syömisiään. Osaaminen on silti sitä tasoa, jolle joskus toivon itsekin pääseväni.

Älkää siis hyvät ihmiset tuomitko.

X