Pian alkaa vuodenaika, jonka moni kuntosaliyrittäjä haluaisi sivuuttaa

Kuntosalilla on kesällä väljää ja viileää, mutta asiakkaat ovat tiukassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kesä voi olla yhtä piinaa kuntosaliyrittäjälle. Kuva: Pexels

Kuntosalilla on kesällä väljää ja viileää, mutta asiakkaat ovat tiukassa.
Teksti:
Pauli Reinikainen

Kuntosaliyrittäjän elämä on yhtä sesonkia, hyvässä ja pahassa. Tammikuussa ja parhaassa tapauksessa vielä helmikuun alussa salit pullistelevat liitoksistaan, kunnes ensimmäiset keväiset valonsäteet verottavat kävijämääriä. Kesän lähestyessä saleilla alkaakin jo olla varsin väljää, mikä saattaa miellyttää asiakkaita, mutta vähemmän yrittäjää. Siitä huolimatta yrittäjän täytyy alkaa jo miettiä tulevan syyssesongin investointeja, jotta kesälomilta palaavat asiakkaat saadaan pidettyä tyytyväisinä. Syksy onkin monessa tapauksessa jo hyvä vuodenaika saleilla, kun työnsä aloittaneet ihmiset tulevat karistamaan kesäkilojaan.

Olen keskustellut kesän mukanaan tuomista haasteista useamman tutun kuntosaliyrittäjän kanssa, ja kaikki tuntuvat toistavan enemmän tai vähemmän samaa virttä: asiakkaat tauottavat tai lopettavat jäsenyyksiään ja yrittäjän on pakko leikata kustannuksia kaikin mahdollisin keinoin. Koska vuokra ja kiinteät kulut juoksevat kesälläkin. Asiakaspalvelussa ei välttämättä ole varaa pitää työntekijää ja kovilla helteillä ilmastointia ei voi pitää täysillä, vaikka moni asiakas sitä toivoisi. Yrittäjä tinkii omasta toimeentulostaan ja tekee töitä, jotka talvikaudella on ulkoistettu.

Viileää ja väljää

Tavallinen kuntosalikävijä saattaa pitää salijäsenyyden tauottamista hyvänä ajatuksena, saattaahan siinä jonkun kympin säästää kuukaudessa. Jos asiakas on tauottanut salijäsenyytensä ja tuleekin kesän aikana toisiin aatoksiin (eli haluaisi tulla treenaamaan), vaihtoehtona on aktivoida salijäsenyys tai treenata kertamaksulla. Kumpikaan vaihtoehto ei välttämättä houkuttele, joten kyseinen henkilö saattaa olla treenaamatta vain siksi, että tuli tauottaneeksi jäsenyytensä. Eikö helpompaa olisi pitää jäsenyys voimassa, jotta voi tulla kesälläkin treenaamaan milloin vaan, jos siltä tuntuu? Kaiken lisäksi kertamaksuilla treenaaminen maksaa nopeasti saman verran kuin keskihintainen kuukausijäsenyys.

Kuinka usein tauotamme muita kuukausimaksullisia palveluita? Jos lähdemme pidemmälle lomalle, laitammeko Netflixin tai jonkin muun suoratoistopalvelun tauolle? Tuskin. Monella meistä on käytössään useita eri striimauspalveluita, joiden yhteenlaskettu kustannus yltää helposti kuntosalijäsenyyden tasolle.

Kuntosalijäsenyyden pitäminen voimassa myös kesäaikaan voi tarjota houkuttelevan edun niille, joilla ei ole kotonaan tai mökillä ilmastointia. Monelta salilta sellainen löytyy. Vaikka et olisi himotreenaaja, viileä sali voi olla aika mukava paikka kuumalla kesähelteellä. Siinä sivussa voit pitää huolta kunnostasi ja mahdollisesti ehkäistä ylimääräisiä kesäkiloja. Kokemuksesta voin kertoa, että kesällä kuntosalilla treenaaminen on paljon viihtyisämpää kuin tammikuun ruuhkissa.

Toivon, että tänä kesänä kuntosalijäsenyyttä tauottaessasi mietit hetken myös paikallisen pienen yrittäjän tilannetta. Se ei nimittäin ole kesällä kummoinen. Moni kuntosaliyrittäjä haluaisi hypätä kesän yli talouslukuja seuratessaan.

X