Lue ohjeet liikkeen suorittamiseen alta!

Teksti:
Pauli Reinikainen

Vastaukseni otsikon kysymykseen on: Minä en.

Aina välillä joudun hämmästelemään, miten jokin yksittäinen liike saa lihakseen sellaisen tuntuman, että se tuntuu repeävän liitoksistaan. No, onneksi näin ei sentään käy.

Tarkoitan tällä sitä, että tietyt liikkeet tuntuvat iskevän kohdelihakseen niin voimakkaasti, että se jopa naurattaa. Jos ja kun tavoitteena on iskeä nimenomaan kohdelihakseen. Tällöin puhutaan niin sanotuista eristävistä liikkeistä, joilla tähdätään yksittäisen lihaksen väsyttämiseen ja niin sanotun ”pumpin” aikaansaamiseen. Kyse on siis enemmänkin lihasta muokkaavasta harjoittelusta kuin voimaharjoittelusta.

Tässä blogikirjoituksessa esittelen liikkeen, joka sopii edellä mainittuun kuvaukseen. Kyseessä on hauiskääntö, mutta ei aivan perinteisellä tavalla käsipainoilla tai levytangolla vaan levypainolla.

Ideana on suorittaa kontrolloitu hauiskääntöliike kannattelemalla levypainoa kämmenillä. Painoa ei siis puristeta vaan sen annetaan ”levätä” kämmenten päällä. Pidä peukalo levypainon päällä, mutta irti painosta.

Tee näin: Kannattele sopivan painoista levypainoa videolla esitetyn mukaisesti kämmenten päällä. Pidä käsivarret kiinni kyljissä tai hyvin lähellä kylkiä ja tuo kädet hieman etuviistoon ylävartaloon nähden.

Vie kädet suoriksi tai lähes suoriksi etuviistoon ja koukista käsivarret siten, että levypainon keskireikä lähestyy kasvoja. Pidä liike käynnissä koko ajan siten, että tempo on rauhallinen ja sama molempiin suuntiin eli ylös ja alas.

Tärkeää: Tässä liikkeessä on hyvä käyttää standardikokoista isoa levypainoa, jotta kädet asettuvat oikeaan asentoon. Liike ei toimi yhtä hyvin pienen painon kanssa.

Tee neljä sarjaa, jokaisessa 8-12 toistoa.

X