Rullaati rullaa! Rullaa vatsasi vahvaksi voimapyörällä (sisältää haasteen)

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Voimapyörä on yksi parhaista välineistä vatsalihasten voiman lisäämiseen.

Teksti:
Pauli Reinikainen

Voimapyörä on yksi kätevimmistä tavoista lisätä vatsalihasten ja kylkien voimaa. Jos mietit yhden lihaskuntovälineen ostamista kotiin, suosittelen tätä. Muuta et vatsalihasten harjoittamiseen tarvitse. Eikä se ole edes kallis.

Voimapyörä löytyy toki myös useimmilta kuntosaleilta. Itse päätän treenin vatsalihasliikkeisiin, ja vähintään kerran viikossa hyödynnän voimapyörää.

Tässä blogipostauksessa neuvon sinulle kolme erilaista tapaa käyttää voimapyörää perinteisen suoran rullauksen lisäksi.

Yleisin virhe voimapyörän käytössä on rullata niin, että jännitys ei pysy jatkuvasti vatsalihaksilla. Näin käy, jos viet liikkeen liian taakse, etkä pysy koko ajan käsien varassa. Jos annat liikkeen rullata reisien päälle, jännitys katoaa vatsalihaksilta ja käytät liikkeeseen vääriä lihaksia, eli tässä tapauksessa reisien lihaksia. Tällöin liike voi jopa tuntua kevyeltä, mitä se ei missään nimessä ole. Aivan aloittelijoille en sen takia voimapyörää suosittele.

Voimapyörävariaatio 1: Rullaus sivuille

Tee näin: Aseta riittävän paksu jumppamatto tai muu alusta polvien alle. Asetu sen jälkeen lähtöasentoon, eli pidä kädet suorina ja laske paino voimapyörän päälle. Älä päästä liikettä missään vaiheessa liukumaan lähtöasennosta taakse eli älä päästä painoa pois voimapyörän päältä.

Lähde rullaamaan vuoron perään sivulle niin pitkälle, kuin mistä jaksat palata takaisin lähtöasentoon videon osoittamalla tavalla. Toistomäärä voimiesi mukaan, kunhan molemmille puolille kertyy sama toistomäärä.

Voimapyörävariaatio 2: Rullaus polvet Bosu-pallon päällä

Tee näin: Tämä liike haastaa keskivartalon hallinnan. Aseta polvet Bosu-pallon päälle videon osoittamalla tavalla. Jälleen kerran, muista pitää paino lähtöasennossa voimapyörän päällä. Rullaa suoraan eteen niin pitkälle kuin mistä jaksat palata lähtöasentoon. Toistomäärä voimiesi mukaan.

Voimapyörävariaatio 3: Polvet korokkeen (tuolin) päällä

Tee näin: Aseta polvesi korokkeelle, jolloin polvesi ovat selvästi voimapyörää korkeammalla. Rullaa suoraan eteen niin pitkälle, kuin mistä jaksat palata takaisin lähtöasentoon. Muista pitää lähtöasennossa paino voimapyörän päällä.

HAASTE! Voimapyörävariaatio 4: Rullaus suorin jaloin

Tee näin: Tämä liike vain edistyneemmille harjoittelijoille. Kokeile, miten pitkälle jaksat rullata, kun lähdet rullaamaan seisoma-asennosta suoraan eteen. Tärkeää: Pidä ranteesi & kyynärvarret erittäin tiukkoina!

X