Tähän vatsalihasten tehotreeniin tarvitset yhden käsipainon – Kokeile, pystytkö!

Kaipaatko piristystä vatsalihastreeniin? Kokeile treeniä, jossa lisävastuksena on yksi käsipaino.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kokeile neljän liikkeen vatsalihastreeniä, jossa vastuksena on käsipaino!

Kaipaatko piristystä vatsalihastreeniin? Kokeile treeniä, jossa lisävastuksena on yksi käsipaino.
Teksti:
Pauli Reinikainen

Kunnon juttuja -blogi on tunnettu treenivinkeistä. Tällä kertaa kokeilemme hieman erilaista vatsalihastreeniä, jossa lisävastuksena käytetään yhtä käsipainoa. Jos kotoasi löytyy kevyt, 1 tai 2 kilon käsipaino, se riittää mainiosti!

Voit suorittaa treenin kahdella tapaa. Voit tehdä kutakin liikettä 1-3 sarjaa, jonka jälkeen pidät pienen tauon ja siirryt seuraavaan liikkeeseen. Haastavampi tapa on tehdä liikkeet peräkkäin ja pitää tauko kierroksen jälkeen. Kierroksia voit tehdä kuntotason mukaan 3-5.

MUISTA! Voit tehdä jokaisen liikkeen myös ilman käsipainoa.

Liike 1: Sivulankku käden pujotuksella

Asetu sivulankkuasentoon nojaten kyynärvarren päällä. ”Pujota” vapaa käsi vartalon alle ja tuo se takaisin kohti kattoa.

Tee 6-10 toistoa.

Liike 2: Etunojalankku käden viennillä polveen

Tämä on haastava, mutta aina kannattaa yrittää! Asetu etunojapunnerrusasentoon. Irrota toinen käsi ja ristikkäinen jalka lattiasta. Vie kättä kohti ristikkäistä polvea ja palaa lähtöasentoon. Tee 6-10 toistoa.

Liike 3: Lankutus käden ja jalan irrotuksella lattiasta

Asetu lankkuasentoon tukien itsesi kyynärvarsien varaan. Irrota käsi ja ristikkäinen jalka lattiasta ja vie samalla käsi eteen. Voit helpottaa liikettä pitämällä jalan lattiassa ja viemällä käden eteen. Tee 8-12 toistoa per käsi.

Liike 4: Vatsarutistus käden viennillä kohti ylös nostettua jalkaa

Asetu selinmakuulle. Vie käsi kohti jalkaa siten, että jalka nousee ylös samaan aikaan kun käsi kurottaa eteen. Palaa tämän jälkeen lähtöasentoon. Tee 8-12 toistoa per puoli.

X