Ota haltuun tehokas kinkunsulatusjumppa kahvakuulalla!

(Päivitetty: )
Teksti:
Pauli Reinikainen

Jos olet tyypillinen suomalainen joulunviettäjä, sinulle on kertynyt joulupyhien aikana muutama kilo ”ylimääräistä”. Tai ainakin olet turvonnut joulun herkuttelusta. Todellisuudessa kyse on vain ähkystä, joka vaatii henkisen kurinpalautuksen.

Sellainen on tässä. Olen laatinut sinua varten kahvakuulajumpan, joka laittaa sinut koetukselle. Valmistaudu siis hyvin (älä tankkaa kinkkua pariin tuntiin ennen treeniä).

Seuraavat liikkeet tehdään siinä järjestyksessä, kun ne ovat tällä sivulla, ylemmästä alimpaan. Tarvitset muutaman kahvakuulan, sillä saatat haluta vaihtaa kilomäärää treenin aikana. Älä kuitenkaan valitse liian kevyttä eikä myöskään liian painavaa kuulaa. Haluat ehkä tehdä lyhyen testikierroksen ennen varsinaista treeniä.

Liikkeet tehdään peräkkäin ja kunkin kierroksen jälkeen pidät taukoa noin 3 minuuttia. Sopiva kierrosten määrä on aloittelijalle 2, hieman kokeneemmalle harjoittelijalle 3 ja edistyneelle 4 tai 5.

Liike 1: Vipunosto eteen + kyykky

Tee näin: Seiso tukevasti ja hyvässä ryhdissä. Samalla kun lähdet viemään kahvakuulaa eteen suorille käsille, laskeudu kyykkyyn. Toista 10 kertaa.

Liike 2: Askelkyykyt eteen ja taakse + työntö

Tee näin: Pidä kahvakuula ”räkissä” siten, että kuulaosa lepää hauista vasten ja käsivartesi on kiinni kyljessä. Seiso hyvässä ryhdissä. Astu hallittu askel eteen ja palaa lähtöasentoon. Astu askel lievästi takaviistoon ja palaa lähtöasentoon. Työnnä sen jälkeen kahvakuula ylös suoralle kädelle antaen työntöön potkua reisistä. Toista tämä liikesarja 8 kertaa.

Liike 3: Etuheilautus välihypyllä

Tee näin: Tämä liike edellyttää hieman rytmitajua. Seiso alkuasennossa leveässä haara-asennossa. Samalla kun heilautat kuulan eteen, teet välihypyn, jossa jalkasi hyppäävät kapeaan jalka-asentoon ja palaavat sen jälkeen leveään asentoon ja lievään kyykkyyn, samalla kun kuula laskeutuu alas lähtöasentoon. Toista 20 kertaa.

Liikkeet kuvattu Like Liikuntakeskuksessa Hämeenlinnassa.

X