Tässä hauisliike, josta puhuvat kohta kaikki – ainakin jos kokeilevat sitä

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näin äskettäin viikolla unen, jossa suoritin varsin hankalan näköistä hauisliikettä. En ollut kenenkään nähnyt tekevän samaa.

Kun heräsin, muistin yhä tämän unen varsin elävästi. Sattumoisin samana päivänä oli vuorossa vetävien lihasten harjoitus eli suomeksi selkä-hauistreeni.

Oli siis kokeiltava tuota mystistä liikettä. Nappasin 9 kilon käsipainon ja asetuin tasapenkille siten, että painoni lepäsi enimmäkseen toisen pakaran päällä. Penkin etureuna oli suunnilleen kainalon kohdalla. Tästä asennosta laskin hitaasti käsipainon alas kohti lattiaa suorassa linjassa penkin etureunaan nähden. Tein 10 toistoa ja 4 sarjaa.

Huomasin jo liikkeen aikana, että se iski varsin tehokkaasti etenkin hauiksen alaosaan.

Seuraavana päivänä tuntemus (terve kipu) oli sitä luokkaa, että päätin kertoa tästä liikkeestä muillekin sosiaalisessa mediassa. Vielä kolmantena päivänä treenin jälkeen hauikseni ilmoitti minulle pitäneensä liikkeestä.

Joten, nyt sinäkin tiedät ja voit ottaa liikkeen käyttöön. Eikä maksa mitään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Minä näin unen, jossa seisoin päälläni ja tein samalla hauiskääntöä. Kokeilin myöhemmin salilla ja kyllä se siellä hauiksessa tuntui.

Saa suorittaa!

Ei huono!

Hyvä liike mutta vain yksi variaatio tuetuista käännöstä

Epämiellyttävän näköinen liike….
Niska-hartiaseutu jännittyy liikaa!!!
Parempi on tehdä keskitetty hauisliike käsipainolla, istuen. Käsi roikkuu ensin vapaasti, siitä sitten hieman etuviistoon ja kääntämään: tehokas!

Sama ku vinopenkissä tehtäessä. Muista full range of motion ens kerralla 🙂

Minusta ihan kokeilemisen arvoinen juttu. Kaikki uudet liikkeet tehtynä intensiivisesti kuormittavat lihasta uudella tavalla ja tuloksena on ainakin lihaskipu. Onko tuloksena sitten hypertrofia, jää nähtäväksi. Tosin jotta saisimme tietää juuri tämän liikkeen tehon, täytyisi tehdä pelkästään tätä yhtä liikettä, eikä mitään muita hauista kuormittavia kuten leanvetoja (hauiksen massaliike).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X