Tämä hauistreeni polttelee!

Teksti:
Pauli Reinikainen

Olet ehkäjoskus kuullut ”giant set” -treenimetodista?

Kyseessä on harjoitusmetodi, jossa vähintään kolme kuntosaliliikettä tehdään peräkkäin lähes minimaalisella palautuksella. Tavoitteena on paitsi väsyttää lihakset, myös saada aikaan niin sanottu ”pumppi”, eli mukava tunne siitä, että harjoitettava lihas on turvonnut ja ottanut todella itseensä harjoittelusta.

Tässä blogipostauksessa ohjeistan sinulle yhden tavan soveltaa gian settejä hauistreenissä. Yhtä hyvin giant setit sopivat mihin tahansa muuhun lihasryhmään.

Tavoitteena on suorittaa seuraavat liikkeet peräkkäin pitäen vain sen verran taukoa, kuin siirtyminen seuraavaan liikkeeseen vie aikaa.

Tee 3-4 kierrosta pitäen kierrosten välillä riittävästi taukoa, jotta jaksat puskea läpi seuraavat toistot. Jokaisessa liikkeessä tehdään vähintään 10 toistoa.

Liike 1: Hauiskääntö alataljassa mutkatangolla

Tee näin: Seiso ryhdikkäästi. Tee kymmenen hauiskääntöä pitäen käsivarret lähellä kylkiä. Älä pidä taukoa toistojen välissä.

Liike 2: Hauiskääntö kyykkyasennossa tukien käsivarret reisiin

Tee näin: Asetu videolla esitetyn mukaiseen asentoon kyykkyyn siten, että painosi on kantapäillä ja olet hieman takakenossa. Tue käsivarret reisiin ja suorita kymmenen hauiskääntöä siten, että tuot tangon kohti otsaa. Voit myös viedä tangon pään yli. Pyri siihen, ettet pidä taukoa toistojen välissä.

Liike 3: Hauiskääntö köydellä

Tee näin: Ota köyden päistä kiinni siten, että peukalosi on ylimpänä. Tee hauiskääntö tuomalla kädet kohti ohimoita. Voit hetkeksi pysäyttää liikkeen lihaksen supistusvaiheessa. Tuo kädet suoriksi ja toista kymmenen kertaa.

X