Tee rasvanpolttotreeni kahdesti viikossa!

Teksti:
Pauli Reinikainen

Pt-asiakkaideni merkittävin toive on pudottaa painoa, kiinteytyä ja näyttää hieman urheilullisemmalta.

Jotta rasvaa palaa, treenin täytyy olla intensiivinen. Lukemalla lehtiä salilla laiskan hauiskääntösarjan jälkeen tulosta harvemmin tulee.

Täytyy siis laittaa hieman itseään likoon ja nostaa sykettä. Itse treenin ei tarvitse kestää edes puolta tuntia.

Nopea sykkeennosto eli niin sanottu HIIT-tyyppinen treenaaminen on tutkimusten mukaan erittäin tehokasta rasvanpolttoa ja vaikuttaa rasvan palamiseen vielä suhteellisen pitkään harjoituksen päätyttyä.

Tässä blogikirjoituksessa esittelen sykkeennostoharjoituksen, joka koostuu kolmesta eri liikkeestä. Kyseessä ei ole puhdasverinen HIIT-harjoitus, koska aikaa käytetään enemmän kuin tyypillisessä hyvin lyhytkestoisessa HIITissä.

Ota siis tämä harjoitus käyttöön ja toista se kolmesti viikossa. Jos samalla huolehdit ruokavaliosta, takaan, että huomaat muutoksia 1-2 kuukaudessa. Treenin etuna on se, että suoritat tehokkaan harjoituksen lyhyessä ajassa. Suosittelen, että teet harjoituksen ulkona.

HUOM! Liikkeet tehdään peräkkäin, ilman taukoa kierros kerrallaan. Kierroksen jälkeen voit pitää lyhyen tauon. Toista 3-5 kierrosta, oman kuntosi mukaan. Tavoitteena on hengästyä merkittävästi.

Rasvapolttoliike 1: Sivuloikat kurotuksella maahan

Tee näin:

Kosketa vasemmalla kädellä vasemman jalan eteen. Loikkaa sen jälkeen sivuloikalla oikealle ja kosketa vastaavasti oikealla kädellä oikean jalan eteen. Tee 20-30 hyppyä.

Rasvanpolttoliike 2: Burpee

Tee näin:

Laske molemmat kämmenet kyykyn kautta maahan. Ponnista pienen hyppäyksen kautta jalat suoriksi ja vie rinta kiinni alustaan. Ponnista yläkroppaa ja reisiä käyttämällä takaisin seisomaan, hyppää kevyesti ilmaan ja kosketa sormenpäitä pään yläpuolella.

Tee 10 toistoa.

Rasvanpolttoliike 3: Telemark-hypyt

Tee näin:

Hyppää vuorotellen ”telemark”-asentoon siten, että hyppy etenee suoraan ala-asennosta ala-asentoon vuorojaloin.

Tee 10-20 hyppyä tasosi mukaan.

X