Testaa kuntopiiri! Nämä seitsemän liikettä voit tehdä missä tahansa

Kokeile tehokasta kuntopiiriä, joka sopii myös aloittelijalle!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Treenivinkki: Kokeile seitsemän liikkeen kehonpainokuntopiiriä

Kokeile tehokasta kuntopiiriä, joka sopii myös aloittelijalle!
(Päivitetty: )
Teksti:
Pauli Reinikainen

Jos et innostu kuntosalista, tämä treenivinkki on sinua varten.

Kehonpainotreenin hienous piilee juuri siinä, että et tarvitse apuvälineitä, pelkkä oman kehon paino riittää. Ja se puolestaan tekee kehonpainoharjoittelusta yllättävän haastavaa. Moni tuttuni, joka on treenannut vuosikausia kuntosalilla, ei välttämättä jaksa kannatella omaa kehonpainoaan. Tämän takia kehonpainoharjoittelu ei välttämättä ole se suosituin tapa treenata. Kannustan kuitenkin kokeilemaan, sillä verrattain lyhytkin treeni riittää!

Olen viettänyt viimeiset kolme päivää minilomalla Utön saarella. Kun kuntosalia ei ole käytettävissä, kehonpainotreeni on oiva tapa pitää huolta päivittäisestä treenirutiinista.

Seuraavassa seitsemän liikkeen kuntopiiri, joka sopii useimpien liikkeiden puolesta myös vähemmän treenanneelle. Jos jokin liikkeistä tuntuu liian haastavalta, hyppää yli seuraavaan.

Voit tehdä kuntopiiriä joko yhden kierroksen tai kuntosi mukaan enintään viisi kierrosta. Pidä kierrosten välillä yhden minuutin tauko. Liikkeiden välillä tauko 15-30 sekuntia kuntosi mukaan.

Liike 1: Vatsalihasliike kurotuksella kantapäihin

Tuo kädet vauhdikkaasti pään sivuilta ylös eteen ja käy koskettamassa kantapäitä. Tee 10-20 toistoa oman jaksamisesi mukaan.

Kokeile seitsemän liikkeen kuntopiiriä!

Ensimmäinen liike keskittyy vatsalihaksiin.

Liike 2: Lantion nosto yhdellä jalalla

Pidä toinen jalka koukussa, toinen suorana. Työnnän koukussa olevan jalan kantapäällä lantiotasi mahdollisimman ylös. Palaa alas ja toista 8-12 kertaa.

Tässä liikkeessä pakarat saavat kyytiä!

Liike 3: Selkälihasliike

Nosta ristikkäisiä raajoja ylös samanaikaisesti. Toista 10-20 kertaa jaksamisesi mukaan.

Kätevä selkälihasliike!

Liike 4: Pakarapotku

Tämä liike muokkaa pakaralihaksia! Siirry nelinkontin ja nosta koukussa oleva jalka ylös siten, että tunnet pakaralihaksen supistuksen liikkeen loppuvaiheessa. Toista 10-20 per jalka jaksamisesi mukaan.

Pakarapotku on erinomainen pakaraliike.

Liike 5: Kylkiheiluri

Siirry polviasentoon ja pidä kädet lähellä kylkiä. Vie sormia mahdollisimman pitkälle kohti lattiaa. Keinuttele puolelta toiselle teensä 30 kertaa.

Tämä liike harjoittaa kylkilihaksia.

Liike 6: Kylkilankku käden kurotuksella

Tämä liike soveltuu edistyneemmille treenaajille! Asetu kylkilankkuasentoon siten, että tuet itsesi suoran käden varaan. Pidä ranne tiukkana. Kurota vapaa käsi vartalon alle ja tuo sen jälkeen käsi kohti kattoa. Toista 5-10 kertaa jaksamisesi mukaan.

Liike 7: Lantion työntö

Tämä liike avaa mukavasti rintalihaksia ja haastaa lisäksi keskivartaloa. Tue itsesi käsien varaan, suuntaa sormet eteenpäin ja pidä ranteen tiukkoina. Työnnä kantapäillä lantiota mahdollisimman ylös tuo lantio ala-asentoon käsien väliin. Toista 6-10 kertaa jaksamisesi mukaan.

Lue myös: Mitä jos innostutkin liikunnasta? Se voi poikia tuloksia huomaamatta

X