Testaa tätä kolmen liikkeen core-treeniä, kestätkö hapotuksen?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kokeile kolmen liikkeen vatsalihastreeniä!

Teksti:
Pauli Reinikainen

Allekirjoittanutta voi hyvällä syyllä melko intohimoiseksi vatsalihasten treenaajaksi. Jo vuosien ajan tapanani on ollut treenata vatsat lähes jokaisen treenin päätteeksi. Toimin näin yhä tänäkin päivänä.

Parasta vatsalihasten treenaamisessa on monipuolisuus. Liikkeitä on vaikka ja kuinka. Voit treenata maksimivoimaa isoilla vastuksilla tai hinkata toistoja useilla eri tavoilla, laitteilla tai kehonpainolla.

Tässä blogipostauksessa kätevä tapa lisätä vatsalihastreeni minkä tahansa kuntosalitreenin loppuun. Voit myös käyttää harjoitusta kotitreenissä muiden kehonpainoliikkeiden ohella.

Tärkeintä on pitää vatsalihastreeni jokaviikkoisena rutiinina, mieluiten 2-3 kertaa viikossa. Kun korsettisi on kunnossa, moni muunkin liikkeen suorittaminen on helpompaa. Samalla ryhtisi paranee.

Tee liikkeet seuraavasti: Suorita liikkeet yksi kerrallaan tai kokeile, pystytkö suorittamaan ne peräkkäin! Voit päättää itse toistojen lukumäärän, pääasia että vatsalihaksissa tuntuu mukava polte.

Liike 1: Käden kurotus reiteen

Siirry selinmakuulle. Nosta vasen jalka suorana hieman irti lattiasta ja kurota kohti polvea / säärtä oikealla kädellä. Laske jalka alas ja toista oikealla jalalla ja vasemmalla kädellä. Kierrä katseesi sivulle kiertävän käden suuntaan.

Liike 2: Käsien kurotus sääriin polvet koukussa

Makaa edelleen selinmakuulla. Tuo polvet kohti rintaa ja pidä jalat noin 90 asteen kulmassa. Kurota molemmat kädet sääriin / nilkkoihin ja palaa takaisin selinmakuulle.

Liike 3: Sormien kurotus kantapäihin

Jatka selinmakuulla. Koukista jalat pitäen jalkapohjat lattiassa. Pidä kädet vartalon sivuilla ja kurota vuorotellen sormet kohti kantapäätä. Tämä liike tuntuu myös kyljissä!

X