Treenaa selkäsi tikkiin olohuoneen lattialla – Tsekkaa tämä viiden liikkeen kehonpainojumppa

Kokeile selkätreeniä, jossa et tarvitse muuta kuin oman kehonpainosi!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Selkälihasten harjoittelu onnistuu myös kehonpainolla.

Kokeile selkätreeniä, jossa et tarvitse muuta kuin oman kehonpainosi!
Teksti:
Pauli Reinikainen

Oletko aina ajatellut, ettei selän lihaksia voi jumpata kehonpainolla? Voi kyllä, vaikka on myönnettävä, että parhaiten se onnistuu kuntosalilla. Aina välillä kannattaa kokeilla kehonpainotreeniä selälle, jos ei muuten niin vaihtelun vuoksi.

Ja kuten niin usein kehonpainotreenin kohdalla, myös tämän jumpan voit suorittaa kotioloissa, kuten itsekin omassa olohuoneessani.

Seuraavat viisi liikettä kannattaa suorittaa siten, että teet jokaista liikettä 3-4 sarjaa ja siirryt sen jälkeen seuraavaan liikkeeseen. Sopiva palautus sarjojen välillä on 45-60 sekuntia.

Liike 1: ”Lentävä lintu”

Asetu päinmakuulle lattialle ja paina rinta kiinni lattiaan. Vie kädet sivuille. Nosta rinta irti lattiasta samalla supistaen lavat yhteen. Pidä lavat hetken yhdessä ja palaa alkuasentoon. Toista 10-15 kertaa.

Liike 2: Lapojen aktivointi

Käy päinmakuulle lattialle. Vie kädet eteen hieman koukkuun. Paina kämmeniä lattiaa vasten, jolloin rinta irtoaa lattiasta. Supista lavat yhteen painamalla hartioita alaspäin. Pidä hetki staattisessä pidossa ja palaa alkuasentoon. Toista 10-15 kertaa.

Liike 3: Ylätalja päinmakuulla

Asetu päinmakuulle lattialle. Vie kädet eteen. Kuvittele että vedät näkymätöntä tankoa kohti rintaa. Vedon aikana rinta irtoaa lattiasta ja lavat supistuvat. Voit lisätä haastetta nostamalla etureidet irti lattiasta ”vedon” aikana. Tee 10-12 rauhallista toistoa.

Liike 4: Ylätaljaveto yhdellä kädellä, kiertäen

Tässä liikkeessä ylätaljaveto tehdään yhdellä kädellä kerrallaan. Pidä toinen käsi suorana edessä ja kierrä toisella kädellä rinnan viereen kiertäen katseen mukana samaan suuntaan. Tee 10-12 toistoa per käsi.

Liike 5: Nopeat kierrot

Asetu päinmakuulle. Pidä sormet korvien / ohimoiden vieressä ja nosta rinta irti lattiasta. Tee pieniä nopeita kiertoja videolla esitetyn mukaisella tavalla. Tee 20 kiertoa per sarja.

X