Teksti:
Pauli Reinikainen

Selän treenaaminen on palkitsevaa kahdesta syystä. Sillä on mahdollista saada ulkoista näyttävyyttä mutta mikä parasta, selän treenaaminen vaatii mentaalista fokusta ja aitoa yritystä, sillä kyseessä on iso lihasryhmä.

Erilaisia selkäliikkeitä on pilvin pimein, mutta tärkeintä on keskittyä olennaiseen eli perusliikkeisiin. Suosikkini niistä on kulmasoutu levytangolla, josta seuraavassa maukas variaatio yhdistettynä suorin jaloin maastavetoon. Liikkeellä saat lisää voimaa ja kokoa laajalle alueelle selkään mutta samalla rasitat pakaran ja takareiden lihaksia.

Jotta homma ei kävisi liian helpoksi, seuraava liike tehdään välittömästi edellisen perään. Joudut siis oikeasti haastamaan itsesi!

Lankutuksen ja käsipainovipunoston yhdistelmästä tekee haastavan nimenomaan lankkuasento, jossa joudut tukemaan itsesi käsipainoa vasten. Valitse riittävän kevyt käsipaino, pidä vartalosi mahdollisimman suorana (lantio ei nouse ylös), keskivartalo tiukkana ja vie käsipaino vuorotellen sivulle, pallean korkeudelle. Muista pitää ranne tiukkana, jotta se ei kipeydy. Tämä liike ei sovellu vasta-alkajille!

Tässä liikkeessä saat lisää potkua paitsi selkälihaksiin, myös syviin vatsalihaksiin, koska joudut pitämään staattisen pidon keskivartalossa koko liikkeen ajan.

 

X