Teksti:
Kalle Lähde

Huoliteltu, väsyneen oloinen ja silti ulospäin niin reipas ja ystävällinen vaimo. Ystävätär ehkä tietää minkälaista helvettiä hänen elämänsä on ollut vapusta asti. Taas kerran.

Vaimo on pelännyt ja nukkunut huonosti jo ennen vappua, vielä huonommin vapun jälkeen. Yöt hän on valvonut ensin odottaen miestään kapakasta, sitten kuunnellen ettei juoppo sohvalla krohistessaan tukehdu oksennukseensa. Lopulta toivonut että tukehtuisi.

Aamulla nainen kerää itsensä ennen töihin lähtöä, ulospäin ei saa helvetti näkyä. Sulkiessaan kotioven, kymmenen erilaista mielikuvaa täyttää ajatukset. Mitä täällä tänään tapahtuisi? Palaisiko koti? Jäisikö juoppo auton alle? Jäisipä juoppo auton alle.

Naapurit nainen tervehtii iloisesti ja häpeissään, onkohan ne yöllä nähnyt kun se sika tuli kotiin. Kiukkua ja vihaa. Naisen on hillittävä itsensä, työ on vastuullinen ja vaatii tarkkuutta. Puhelintakaan ei voi laittaa äänettömälle, kun pitää olla tavoitettavissa. Kotoa tulee kyllä puhelu. Vastenmielinen. Siinä uhotaan, kerjätään sääliä, uhkaillaan itsemurhalla ja muuta sellaista mikä auttaa vaimoa jaksamaan työssään.

Työpäivä on raskas. Rintaa puristaa huoli ja viha. Eikö tämä koskaan lopu? Kohta se sika taas lupaa ryhdistäytyä ja pyytelee anteeksi, jos ei ole jäänyt auton alle tai tukehtunut. Se on nöyrä ja ahkera, jos ei ole palanut kodin mukana. Pian se taas suunnitelisi suuria, ellei juuri nyt ole kuolemassa alkoholimyrkytykseen.

Meanwhile at kotisohva

Vittumainen ämmä kun ei ole ostanut krapulakaljaa.
Myötä-ja vastamäessä. Huh huh.

 

AATOS JA DOLORES

 

Aatos katkaisi puhelun. Seppälältä kestäisi kolme tuntia ajaa tänne. Hän voisi juoda muutaman oluen odottaessa, Seppälä ymmärsi vaikenemisen tärkeyden, ja se kantoi Dolorekselle kaunaa pikkujouluissa sattuneesta episodista. Aatosta nauratti kun tapaus muistui mieleen. Kannatti varoa jos Doloreksen ollessa läsnä aikoi puhua halveksivasti naissukupuolesta.

Hän vilkaisi kassalle päin, ilmeetön oluenlaskija palveli ilmeettömänä ilmeettömiä asiakkaita.

Aatos asettui jonon hännille, olutta piti saada lisää. Kärsimättömänä hän kuunteli kuinka isomman seurueen maksutapahtumasta oli tulossa sirkusesitys. Hän oli jo aikeissa huutaa maksavansa koko paskan että muutkin saisivat palvelua tämän vuorokauden puolella.

Olisipa jotakin väkevämpää. Aatos hörppäsi reilusti tuopista ja vilkaisi pakettiautoa parkkipaikan toisella puolella. Jumalauta.

jatkuu..

X