Teksti:
Kalle Lähde

Krapula ei ole sitä kun ohimoita vihloo ja pitää saada krapulamättöä. Sipsejä ja kolaa. Krapula on pitkään jatkuneen myrkytystilan loppumisesta aiheutuvat vieroitusoireet.
Ärsytti kun kuulin jonkun sanovan kärsineensä aamulla ”hirveestä kankkusesta”, yhden kostean illan jälkeen. Minä kerron mitä on kankkunen.

Silmät pullistuu päästä. Kirjaimellisesti. Suu on kuiva, silti siellä muodostuu vaahtoa. Vesi maistuu myrkylliseltä ja tehottomalta, vatsassa se aiheuttaa oksennusrefleksin kun se muuttuu vaahdoksi tyhjässä vatsalaukussa. Elimistö huutaa ravintoa mutta syöminen on mahdotonta. Pakkoliikkeitä ja vapinaa, lihaskipuja kun on sammunut kummallisiin asentoihin ja koville alustoille.
Vatsa on sekaisin, pytyllä istuessa ruuansulatus antaa haisevan vastalauseen huonosta kohtelusta. Sekin aiheuttaa oksennusrefleksin. Vessassa kuluu aikaa. Aina ei ehdi sinnekään.
Ihoa peittää hiki. Se haisee kaikelle mitä on juonut ja vähän vielä pahemmalle. Suihkuun ei pääse kun jalat ei kanna. Niihin ei voi luottaa. Paleltaa.

Tämän vielä kestäisi mutta kun on se henkinen puoli. Ihminen on herkkä olento eikä meitä ole viikkojen juopotteluun luotu.

Muut ihmiset haluavat sinulle pahaa. Kaikki muut ihmiset tietävät että olet surkea juoppo. Ulkomailla saakka kaikki puhuvat sinun juomisestasi ja kuinka huono ihminen olet.
Kääpiöt juoksentelevat asunnossasi ja ovat demonien kanssa hyvää pataa. Väsyttää mutta nukkumisesta on turha haaveilla. Ei hätää, saat silti katsella valvepainajaisia joiden vertaista kauhuelokuvaa ei ole tehty.
Ovikello soi. Katselet kauhuissasi ovisilmästä tyhjään rappukäytävään. Asunnossa kuuluu puheensorinaa kun siellä on niin paljon väkeä vaikka olet yksin.
Jos tästä selviän niin…… Odotan kuusi viikkoa ja unohdan kaiken.

AATOS JA DOLORES

Aatos heräsi kun kännykkä soi. Seppälä ilmoitti seisovansa pakettiauton luona ja ihmetteli missä Aatos oli? Konjakkipullo oli tyhjä ja Aatosta paleli. Hän ilmoitti tulevansa ulos ja nousi seisomaan matalassa tavaratilassa. Valkoinen pahvilaatikko oli raollaan, sieltä pilkisteli pullon kauloja. Yksi vielä. Matkalle. Aatos otti ryypyn ja aukaisi sivu-oven.

Seppälä seisoi oven takana ja väitti arvanneensa Aatoksen olevan autossa pitkällään. Seppälä oli varsin röyhkeä ollakseen hänen palkollisensa.

– näistä asioista ei sitten puhuta

Seppälä otti avaimet Aatokselta ja vakuutti ettei asia hänelle kuulunut. Autossa Seppälä napsautti penkinlämmittimet päälle kun Aatosta puistatti viinaryyppy.

– saatanan pahaa

Seppälä kaasutti moottoritien rampille ja Aatos etsi radiokanavaa josta tulisi kohtalokkaita lauluja.
jatkuu….

X