Teksti:
Kalle Lähde

Päähän ja varpaisiin. Itse säästyin suuremmilta onnettomuuksilta. Kylkiluita kyllä katkesi pariin otteeseen ja kerran tuli puukosta. Hengissä selviämistä voi silti ihmetellä. Siksi tolkutonta meno on humalassa.

Miettikää sitä alkoholistia joka ajaa sataakuuttakymppiä mökille viikonlopuksi pihatöihin. Kun auton moottori naksuu jäähtyessään, on kossupullosta jo kaula hörpätty ja ensimmäinen olut hyväilee ikeniä. Moottorisaha kaivetaan esille. Nyt on Tarmolla tarmoa.

Ensimmäinen pihapuu kaatuu kauniisti. Ryske on mahtava ja sille voi ottaa huikkaa. Karsiminen sujuu hienosti ja paita lentää mökin porraskaiteelle. Vaimo varmasti ilahtuu kun vihaamansa honka on nyt kaadettu.

Mitäs muuta, kun sahakin on esillä? Se tontin nurkalla oleva koivu? Sinne meni, ryskyi sekin. Puutarhavaja hiukan hidasti, yllättävän vahvaa tekoa. Sisällä ollut lapio vääntyi niin että sillä voi kaivaa nurkan takaa kätevästi.
Koivu jäi vähän pinteeseen, ei hätää, tosta vielä poikki. Terä näyttäisi olevan löysässä, sitä voi vähän sormilla venyttää ja varmistua asiasta. Sahaa on turha sammuttaa siksi aikaa.
Sormi kannattaisi kyllä ottaa kaasulta. Saha ottaa kierroksia ja heittää hanskankin kädestä. Verta tulee runsaasti. Sormet näyttää raakana nyhdetyltä possulta.

Saha putoaa siihen, nyt pitäisi löytää kännykkä. Männyn oksien läpi oikaistessa Crocsit jäävät risujen sekaan. Ryyppy rauhoittaa. Verta tulee. Vaimokin tulee. Ajaa pihaan, eikö sen pitänyt tulla vasta huomenna?

Onneksi Tarmo oli yksin. Ettei Seppo jäänyt puun alle. Tällä kertaa.

 

AATOS JA DOLORES

Aatos heräsi sekaisena sängystä. Herätyskello yöpöydällä näytti 10.30. Oliko hän nukkunut näin pitkään? Suuta kuivasi ja Aatokselle tuli hätä Doloreksesta. Hän ponkaisi ylös etsimään kännykkää. Se löytyi eteisen lattialla lojuvan takin taskusta. Kaksi puhelua tullut, toinen vain kymmenen minuuttia sitten. Dolorekselta.

Kustuaan Aatos joi vettä ja ryki kurkkuaan selväksi. Kuulisiko D hänen juoneen? Pakko oli kuitenkin soittaa takaisin. Miksi hän ei ollut vastannut? Aatos mietti Seppälän sekoittamista valheeseen, mutta Dolores oli varmasti soittanut jo liikkeeseenkin. Mitäköhän pojat olivat sanoneet?

Aatos päätti soittaa Seppälälle ensin. Ryyppy antaisi tarvittavan rohkeuden ja notkistaisi valheen paremmin uppoavaksi. Keittiön saarekkeella oli Deen punaviinipullo. Aatos poisti korkin hampaillaan ja joi pitkään.

– pyydä Seppälä puhelimeen ja äkkiä

Aatos odotteli hetken ja kuuli kuinka Seppälä juoksi puhelimeen. Se teki hänet tyytyväiseksi. Seppälä kuulosti aralta kertoessaan Deen soittaneen. Mitään muuta hän ei ollut Dolorekselle sanonut kuin Aatoksen matkan vaikeutuneen alkolukon puuttumisen vuoksi. Mistään viinanjuonnista hän ei Deelle ollut sanonut sanaakaan. Aatos mietti palkankorotusta adjutantilleen, kiitteli helpottunena ja sulki puhelimen.

Ennen Dolorekselle ilmoittautumista hän tarvitsi väkevän ryypyn. Sitä oli pakettiauto täynnä ja auto oli luultavasti tallissa. Kyllä tämä tästä, hän ottaisi vain vähän. Olo korjaantuisi ja Dolores olisi tyytyväinen.

 

jatkuu..

 

X