Teksti:
Kalle Lähde

Pilleri, joka vie mielihyväntunteen alkoholin nauttimisesta. Sellainen on ollut myynnissä jo hetken aikaa. Sen tehoamisesta en ole kuullut kertaakaan. En kertaakaan.

Pilleriä markkinoivilla miehillä luulisi olevan edes teoreettinen ymmärrys sairaudesta nimeltä alkoholismi. Aukaisin pilleriyrityksen kotisivut ja ymmärsin ettei ole.

Alkoholismi hoidetaan kuulemma normaalielämän yhteydessä ja huomaamattomasti. Kiusallinen pieni vaiva, vähän kuin hilse? Alkoholistilla ei ole enää normaalielämää. Normaalissa elämässä ei ole ongelmia viinan kanssa. Hoidetaan huomaamattomasti? Eikö pornolehti luvattu lähettää kotiosoitteeseen huomaamattomasti? Alkoholismi ei ole jäänyt huomaamatta juopon lähipiirissä eikä työyhteisössä, mutta hoitoa pitää hävetä?

Ei vaadi katkaisuhoitoa? Niin yrityksen nettisivuilla luvataan. Kolme viikkoa yötä päivää juonut alkoholisti hoippuu pilleriyrityksen pakeille apua saamaan, saa pillerin joka ei toimi, jos alkoholia ei nautita. Muistakaa että se vie mielihyvän alkoholin nauttimisesta. Mielihyvää juoppo ei ole saanut enää pitkään aikaan, se juo ahdistukseen ja paetakseen krapulaa. Ei hätää, pilleriyritys tarjoaa lyhytterapiaa pillerin tueksi. Varmaan hurjia terapiaistuntoja, jotka alkavat siis ilman katkaisuhoitoa.
Sitä ei tarvita.

78 prosenttia potilaista kuulemma päässyt asettaMAANSA tavoitteeseen. Eli juova alkoholisti asettaa itse itselleen tavoitteen. Ei ihme että osa potilaista oli jopa puolittanut alkoholinkulutuksensa. Ennen meni päivässä neljä pulloa väkevää viiniä ja kuusi kaljaa. Puolet tästä ei ole enää ongelma. Vaimo kiittää ja työyhteisö hurraa.

Itsekin kokeilin kyseistä pilleriä. Olin motivoitunut vähentämään. Mielihyvää en alkoholista saanut pillerin nautittuani. En saanut sitä ilman pilleriäkään. Känniin tulin kyllä. Antabus sentään aiheuttaa karmean reaktion ja viinan juomisen pitäisi olla lähes mahdotonta. Sydän takoo, pää punottaa, eikä henkeäkään tahdo saada. Join myös antabuksen kanssa. Kun mä olen alkoholisti.

Yksi keino on olemassa. Se on täysraittius. Henki säilyy ja elämä hymyilee. Mutta se on se viimeinen keino jota alkoholisti haluaa kokeilla. Hoidot missä viinaa saa edelleen juoda, ne potilas asettaa tietenkin etusijalle. Seinä tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin, vaikka nämä poppaukot muuta väittävät. Jäljellä on sitten se täysraittius. Yritä pysyä elossa sinne asti.

X