Teksti:
Kalle Lähde

Luin otsikon taannoin jossa kerrottiin viinan takia hukkaantuneen 175000 vuotta. En klikannut auki nähdäkseni puhuttiinko siinä pelkästään minun hukkaamistani vuosista vai suomalaisten ja millä aikavälillä?

Paljon se on vaikka laskettaisiin pelkästään kaikkien suomalaisten viinan vuoksi hukkaama aika kieltolain jälkeen. Mutta voisin kuvitella suomalaisten pystyvän hukkaamaan vaivaiset 175000 vuotta huomattavasti nopeammin.

En jaksa edes miettiä niitä päiviä jotka olen tärvännyt kännissä. Vaikka ei se silloin tuntunut hukkaan heitetyltä ajalta. Enemmän harmitti kunnollisen kansanosan puolesta joka tuhlasi elämänsä, kokematta maanantaijuopottelun ihanuutta.

Krapulapäivät ovatkin luku erikseen. Ne ovat juoponkin mielestä hukkaan heitettyä elämää. Niissä ei ole mitään hohdokasta. Silloin ei mistään tule mitään. Suorituskyky on nolla. Yhteiskunta ja yritykset kärsivät kotona tuskaisena kierivän alkoholistin sairaudesta.

Mutta on niitäkin ihmisiä jotka eivät pärjää edes selvinpäin juovalle alkoholistille, mitä tulee työtehoon. Vaikka juoppo tekisi kolmepäiväistä viikkoa. Itse olen kyllä laiskistunut raitistuttuani, mutta saan silti enemmän aikaiseksi. Tarkoitan jotakin hyödyllistä. Aikaiseksi sain kyllä ennenkin.

Viina laskee suorituskykyä, ei kukaan vapaaehtoisesti kulkisi paperipussi päässä ja toinen käsi selän taakse sidottuna esimerkiksi kahta vuosikymmentä. Viinalla on samankaltainen vaikutus. Moni kehottaisi ottamaan pussin päästä ja molemmat kädet käyttöön.

X