Teksti:
Kalle Lähde

Aivan pian ravintoloissa saa juoda viinaa aamu viiteen. Miksei saman tien kellon ympäri? Minkä ihmeen vuoksi baari pitää sulkea muutamaksi hassuksi tunniksi?

Mahdollisina perusteluina voisi olla ihmisten ehtiminen töihin kahdeksaksi? Ehtisi vielä käymään kotona suihkussa ennen töihin menoa ja viemään ravintolasta mukaan ostetut viinit jääkaappiin. Kuuluuko ne varastoida jääkaappiin? Itse en koskaan ehtinyt varastoida mihinkään.

Aukioloaikojen mahdolliset ongelmat poistuvat järjestyksenvalvojia lisäämällä. Ainakin lainsäätäjillä on vakaa usko siihen. Minä en usko, mutta ehdottaisin seuraavaa: Portsareista voisi kouluttaa seuranpitäjiä.
Jokainen meistä on törmännyt pöydästä toiseen toikkaroivaan juttuseurankipeään juoppoon( minä). Juoppo tulee aina torjutuksi ja varmasti se kerää kiukkua joka purkautuu pikkutunneilla narikassa tai viimeistään kepappijonossa.

Portsarin ammattinimike vaihdettaisiin hyysäriksi jonka velvollisuus olisi pitää seuraa potentiaalisille kilahtajille. Hyysärille saisi purkaa murheitaan, sairasta käsitystä maailmasta, rakkaushuolia ja saisi istua sylissä. Hyysärin velvollisuus olisi myös saattaa juoppo kotiin ja vahtia ettei pikkutunneilla ravintolasta ostetut viinit rikkoonnu kotimatkalla.

Halvemmaksi ravintoloitsijoiden kannalta tulisi tietysti jos alkoholistit eroteltaisiin kunnollisesta kansanosasta omiin ravintoloihinsa. Ai miten?

Lääkäri toteaisi alkoholismin, kirjoittaisi laminoidun kortin joka oikeuttaa pääsyn vain alkoholisteille varattuihin ravintoloihin. Korttia vilauttamalla sisään pääsisi 24/7. Poliisikin tietäisi minkä kapakan edustalla kannattaa päivystää eikä alkoholistin omaisten tarvitsisi juosta läpi koko kaupungin juottoloita, kun tietäisivät varmuudella missä alkoholisti luuraa.
Miten niin varmuudella? No 24/7.

Voi olla että alkoholismista tulisi tavoiteltu sairaus. Mutta ei auta, siihen tarvitaan erinomaiset geenit.

X