Riippuvainen joulupallo

Kalle Lähde
Blogit Luotettavasta Lähteestä 24.12.2016 10:15

Hyvää Joulua ja muuta sellaista.
Kiitos niille jotka ovat jaksaneet lukea tätäkin blogia. Sekavuudessaan tämä vetää vertoja suomalaiselle päihdehoidolle. Tarinan kertominen on enemmän minun juttuni, vaikka sitä ei Aatoksen ja Doloreksen seikkailuista moni huomannutkaan.

Kypsyttelen aihetta huolellisesti aina viikon. Kyllä, kokonaisen viikon. Aihe menee yleensä ylikypsäksi ja kirjoitan juuri sen hetken mielialan mukaan, vailla päätä ja häntää. Ja aina enemmän tunteella kuin järjellä.

Tänäänkään en tee poikkeusta, kiittelen ja toivottelen niin kuin vuoden lopussa kuuluu. On hienoa että alkoholismista puhutaan, kiitos siitä. Monen mielestä liikaa ja ymmärrän kyllä heitäkin, siksi tunteita herättävästä asiasta on kysymys. Onko se sairaus vai ”aika hanurista rinnastaa oikeaan sairauteen”, niin kuin viimeisimmässä kommentissa ihmetteli joku ”spede”.

Anteeks,i kommentoija olikin ”spege”. Hyvää Joulua sinullekin. Asenne ratkaisee, sanotaan ja niin se on alkoholismiinkin suhtautumisessa. Virallisesti alkoholismi on sairaus, suhtautumisessa alkoholistiin on vielä paljon parantamisen varaa.

Minusta tuntuu että asenneilmapiiri on muuttumassa ja se on hyvä. Raitistuneet alkoholistit toimivat yhä useammin kokemusasiantuntijoina virallisillakin tahoilla. Yksityisellä puolella hoitoa tarjoavat ihmiset ovat lähes poikkeuksetta raitistuneita alkoholisteja. Heitä ei juoppo pysty kusettamaan horinoillaan masennuksesta ja ankeasta lapsuudesta. Kiitos heille, hyvää työtä.

Kiitos myös heille jotka ovat minut kuluvana vuonna kutsuneet kertomaan oman tarinani. Porin suunnalla varsinkin minut on otettu vastaan lämpimästi, vaikka olen alkujaan raumalainen. Porilaisetkin ovat ihmisiä.

Enkä minä ole mikään viinan vihaaja, niin kuin joku epäili. En raittiusevankelista kun sellaistakin joku kysyi. Oman osuuteni voin silti tehdä asenteiden muuttamiseksi ja kirjan ansiosta sellaisen sain. Käytän sen hyväkseni. Sitä paitsi, harva raitistunut juoppo saa päihdeprofessorille kenkkuilla verkkojulkaisussa ja vielä asiasta. Hyvää Joulua Hannullekin! Toivottavasti teoria kohtaa vielä käytännön kokemuksen.

Mitä vielä? No sitä vielä että eikö kirjailijat kuulu älymystöön? Joulunpyhät aion käyttää siihen että vaimokin sen ymmärtäisi. Yritin jo eilen kysymällä eikö se pelkää vallankumousta? Ihmetteli miksi ja kerroin kuinka älymystö tapetaan aina ensin. Sanoi ettei mun tarvitse pelätä.

Hyvää Joulua ja voimia niille joiden läheinen on sairas.

Keskustelu

Asenteiden muutosta tosiaan tarvittais,alkoholisti ei ole aina se sillan alla asuva puliukko vaan usein töissä käyvä perheellinen isä tai äiti.
Alkoholismin hoidossa aino oikea hoito on lääkkeetön täysraittiuteen ohjaava hoito joita tarjoavat Minnesota-malliset hoitolaitokset joissa otetaan myös läheiset huomioon,sillä he ovat kärsineet alkoholistin rinnalla pahasti ja tarvitsevat myös hoitoa. Kyseessä on tosiaan koko perheen sairaus,kuten Kalle on kirjoittanut. Tästä on tosiaan mahdollista toipua ja elää hyvää elämää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt