Teksti:
Kalle Lähde

Kreikkaan. Epäilin viihtyykö seuramatkalla? Vakuutteli viihtyvänsä ja nauttivansa, syytti minua karsinamatkailun ylenkatsomisesta.

Ensimmäinen tekstiviesti tuli bussista matkalla Turusta Vantaalle. Kiitoshuppareihin sonnustautuneita nuorukaisia bussissa joiden kone lähtee aamulla kuudelta. Sen oli vaimo jo saanut selville, eikä kuulemma tarvinnut olla salapoliisi. Vaimon kone lähtee samaan aikaan. Tästä voi tulla hauskaa.

Matkustaminen kannattaa aina, vaikka nykyään joka paikkaan pitää mennä lentokoneella, se on harmillista. Pääsisipä suomesta kanarialle laivalle, heti lähtisin. Miettikää sitä onnea kun saisi tutustua matkatovereihin oikein kunnolla?!

Arvioin laivamatkan Las Palmasiin kestävän yhdeksän vuorokautta. Siinä ajassa ehtii luoda loppuelämäksi siteet kanssamatkustajiin vaikka ei haluaisikaan. Haitarit olisi helppoa ottaa mukaan matkatavaroihin ja peräkannella olisi iltaisin yhteislaulua ja koti-ikävää.

Sikajuhlia olisi tarjolla heti aamulla. Yhteisjumppaa ja lomaosake-esitteitä.

Laivamatkalla olisi oikeasti aikaa tehdä selväksi kuinka monta kertaa on kanarialla oltu ja mistä siellä saa hyvää kahvia. Perillä odottavista oppaista puhuttaisiin lempinimillä ja haikailtaisiin jonkun kohteesta jo poistuneen oppaan perään.

Ensikertalaisille opetettaisiin sikajuhla-sanastoa ettei mene sormi suuhun ulkomailla. Samoin perusespanjaa ettei kuole janoon. Jos hotellin baarimikko käy hankalaksi, ”maricon” toimii aina lämpimän suhteen palauttamiseksi.

Itse käytin sitä vuonna 1988 kun oli Kanarialla ja tarjoilu loppui ennen kuin se minulle sopi. Virkistävä lopputulos oli kipeä nenä ja seuraava baari.

Jään odottamaan uutisia ovatko hupparipojat aamulla samassa koneessa. Minä niin toivon, näkisi vaimo minut kolme vuosikymmentä sitten.

X