Teksti:
Kalle Lähde

Yksi syy siihen on se, että sitä lentokentällä todennäköisesti kysytään. Kuka pakkasi laukkusi? En muista, ei käy vastaukseksi jos haluaa päästä nopeasti juomaan espressoa transit-alueelle.
Vaimo pakkasi…. ei kai aikuisen miehen laukkua pakkaa vaimo? Entä jos vaimo on terroristi? Tai jos ei se ole terroristi, niin mitä jos se haluaa sinusta vuosiksi eroon? Pakkaa laukkuusi pommin ja on sitten pöyristyvinään, kun se turvatarkastuksessa löydetään sinun matkalaukustasi juuri kun olet valehdellut pakanneesi laukkusi itse?

Mies pakkaa itse matkalaukkunsa. Ei, se ei tarkoita sitä, että miehen pitää pakata laukkunsa niin kuin vaimo pakkaa omansa. Eikä siinä aikataulussa. Pakata voi viisitoista minuuttia ennen lähtöä lentokentälle. Purkaminen tapahtuu saman kalenterikuukauden aikana kun matkalta palataan.

Naisen on kovasti vaikeaa ymmärtää miehen matkustuslogiikkaa. Ei sitä ymmärtää tarvitsekaan. Naisen kannattaisi ottaa se esimerkkinä siitä, kuinka elämässä keskitytään olennaiseen. Ei alushousujen määrään tai kuinka turhaa on varautua siihen että jos on viileää, niin tämä huivi ja sen varalle tämä ja jos en tykkääkään näistä huiveista enää lomalla, niin sitten tämä ja varalle nämä kaksi. Ehkä näytän lihavalta tässä toisessa varahuivin varahuivissa, niin otan varmuuden vuoksi vielä tämän.

Saako tälle nauraa? Ei. Mutta tätä lukiessa moni nainenkin ehkä nauraa ja pitää hyvänä vitsinä samalla kun pakkaa sekopäänä omaa matkalaukkuaan juuri kuvailemallani tavalla.

Mitä mies tarvitsee?
– uimahousut
– parit alushousut (uimahousuissa oleskellaan kuitenkin valtaosa ajasta)
– t-paita (ostan perillä yhden jos pakko)
– päällä olevat vaatteet (ne on riittävän puhtaat vielä paluumatkalla)
– aurinkolasit
– sukkia ei tarvita rantalomalla

Kuinka vaikeaa naisen on pitää näppinsä erossa miehen matkalaukusta? Todella vaikeaa. Maanantaina aamupäivällä vaimo oli jo pakannut omansa kotiinpaluuta varten. Paluulento oli tiistaina aamupäivällä. Minä sanoin itse pakkaavani oman laukkuni. Sanoin sen painavasti. Ystävällisesti kielsin puuttumasta harkittuun ja pettämättömään pakkaussysteemiini.

Kuinka sitten kävi? Myöhään maanantaina illalla, kun olin täysin varma siitä etten enää tarvitse mitään matkatavaroistani loman aikana (nainen oli aukonut jo useasti matkalaukkuaan päivän aikana), heitin kamat laukkuun ja jätin laukun auki hotellin sängylle käydäkseni vessassa.

Vessasta tultuani matkalaukun väliseinä oli napsautettu kiinni. Minä olisin juuri sen väliseinän alle laittanut hygieniapussini, jonka toin vessasta. Jouduin sen uudestaan aukaisemaan aivan turhaan. Syyllinen piileskeli hermostuneena parvekkeella ja suuttui kun huomautin asiasta.
Yhtä asiaa ihmettelen.

Mikä naisia oikein vaivaa?

 

X