Teksti:
Kalle Lähde

Mitä se on? Ajattelin sen määritellä nyt tähän yhtä tieteellisesti kuin miesvihaajat ovat määritelleet toksisen maskulinisuuden. Eli musta tuntuu että:.

Se on syyllistämistä. Syyllistetään pojat jo tarhassa näkemään itsensä uhkana koko ihmiskunnalle ja sen olemassaololle. Tätä jatketaan naisopettajien johdolla kenenkään valvomatta koko oppivelvollisuuden ajan. Naisia opettajista on valtaosa. Jos poika ei suostu naisopettajan määrittämään ideologiseen muottiin sopeutumaan, pojalla diagnosoidaan adhd. Lääkitys aloitetaan.

Se on soluttautumista. Ensin patriarkaalisuudesta tehdään kirosana. Kun siinä onnistutaan, kukaan ei uskalla pysäyttää naisten soluttautumista armeijaan ja kirkkoinstituutioon. Tämän seurauksena puolustusvoimia ja kirkkoa ei enää erota toisistaan. Kaikki pääsevät taivaaseen eikä ketään enää satuteta maamiinoilla. Jumala muuttuu naispuoliseksi ja kenraalit ovat äitiyslomalla kun sota syttyy.

Se on valehtelua. Osalla naisista on liikaa aikaa. Varsinkin kahdenkymmenen ikävuoden tienoilla, kun miehet ovat armeijassa. Paatuneet miesvihaajafeministit iskevät herkkään maaperään valheineen. Perusvalheena esitetään kaikkien miesten olevan tunteettomia ja agressiivisia. Naista syrjiviä seksuaalisia saalistajia, jotka eivät lupia kysele. Tämä tiivistetään kahteen sanaan: Toksinen maskuliinisuus.
Aloitetaan myös kampanja jossa jokaisen naisen on oltava mukana. Me too. Veri lentää ja päitä putoaa. Syylliseksi tuomitaan naisen sanalla. Totta tai ei. Kukaan ei uskalla kyseenalaistaa kampanjan seurauksia, ettei leimaudu ahdistelijaksi. Kuka sellaisen leiman nyt haluaisi?

Jos poika on hintelä eikä pärjää urheilussa, sille valehdellaan että ”sä voit olla tyttö”.  Poika ajautuu identiteettikriisiin. Sitten kehdataan syyttää siitäkin patriarkaalista yhteiskuntarakennetta.

Se on aivopesua. Tasa-arvo sitä ja tasa-arvo tätä. Kukaan ei tietenkään halua vastustaa niin hienoa asiaa kuin tasa-arvo. Ei vaikka sanan varjolla esitetyt vaatimukset kuulostaisivat sairailta ja luonnottomilta. Jos joku uskaltaa kyseenalaistaa hulluuden, käyttöön otetaan mitä julmimmat haukkumasanat. Hoe, toista ja kilju kovempaa.

Maailmasta tehdään nyt feministisin voimin parempaa paikkaa elää. Ovatko feministiset räyhähenget oikeasti tekemässä jotain hyvää? Samoihin aikoihin kun tämä hullutus alkoi, loppui poikien pärjääminen pisa-tutkimuksessa. Minä vedän siitä omat päätelmäni. Aina olen vetänyt. Musta tuntuu.

Sille hintelälle pojalle, ei sä et ole tyttö. Sä olet mies. Eikä sun tarvi mennä psykoterapiaan. Tuu takasin porukkaan. Meitä on täällä hinteliä ja paksuniskaisia. Kovia ja herkkiä. Miehiä kaikki. Laidat on paljon leveemmällä täällä miesten maailmassa kuin siellä feministisen vihan ja hulluuden maailmassa. Feministinen maailma on sitä paitsi tylsä. Miesten maailmassa soi ja haisee.

 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Hyvät hyssykät mitä paskaa.

Olet jo ensimmäisessä kappaleessa ymmärtänyt termin toksinen maskuliinisyys väärin. Sanakirja tai wikipedia eteen ja opetellaan termit uudestaan.

Tämä kirjoitus oli kyllä juuri sellaista suoraa puhetta mitä kaivataan lisää!

Totta ja vieläpä siihen ainoaan ”miesten kouluun”, armeijaan, ovat naiset tunkeutuneet ja mielellään vieläpä esimiestehtäviin.

On se perkele, ettei edes rahan, koulutuksen(tytöille suunnitellun) ja pillun tuoma valta riitä?

Emme me kaikki naiset halua tällaista, emmekä morkkaa miehiä. Olemme kovasti huolissamme nykytilanteesta. Maailma olisi tylsä paikka, jos miehiä ei olisi. Eipä elämä kyllä onnistuisikaan ilman teitä. Olen etuoikeutettu, kun perheisiini on kuulunut molempia. Niin lapsuuskodissa kuin omassa kodissa. Nyt olen pian kaksi vuotta elänyt yksinäistä elämää. Kaipaan miestäni. Onneksi ovat lapset perheineen, erityisesti lastenlapset. – Kiitos kannanotosta!

Kiitos Anneli, mukavaa kevättä sinulle!

Asiaa!

Lisää tällaista siviilirohkeutta sanoa niin kuin asiat ovat.

Uhriutuminen jäi listasta. Vaikka nainen tappaisi, hänet saadaan jonkin ilmaveivin kautta uhriksi.

En ole koskaan lukenut mitään näin naurettavaa. Saattaa olla vaikea sopeutua 2010-luvulle, kun maailmankuva on näin suppea ja jopa paranoia paistaa. Pelottavaa ajatella, mitä joku nainen on joskus teille tehnyt kun näin naisvihaista sakkia löytyy.

”Pelottavaa ajatella, mitä joku nainen on joskus teille tehnyt kun näin naisvihaista sakkia löytyy.”

Mukavaa sinänsä, että ymmärrät itsekin naisten kykenevän julmuuteen miehiä kohtaan. Saako se sinut tuntemaan empatiaa uhria kohtaan? Saako se sinut muistamaan, että kummankin sukupuolen edustajat kykenevät murskaamaan ja rikkomaan toisiaan? Ei, se saa sinut leimaamaan naisten julmuuden kohteeksi joutuneen miehen ”naurettavaksi” ja ”paranoidiksi”.

Osaatko muuten itsekään perustella, miksi miesten julman kohtelun uhriksi joutunut nainen tuntee tässä ajassa vain oikeutettua raivoa, mutta naisten julmuuden uhriksi joutunut mies on mielestäsi ”naisvihaaja”?

Naisviha kumpuaa nimenomaan siitä, että mies on joutunut naisen uhriksi, aivan niin kuin miesviha kumpuaa siitä, että nainen on joutunut miehen uhriksi. Ennen kuin näissä keskusteluissa voidaan aidosti mennä eteenpäin, on myös hyväksyttävä, että nainen ei ole pelkkä viaton uhri tässä maailmassa, vaan yhtä kykenevä pahoihin, hirvittäviin tekoihin.

Nainen, joka nöyryyttää, satuttaa tai hyväksikäyttää poikalastaan, kasvattaa naisvihaajan, eikä syyllinen silloin ole lapsi, vaan aikuinen, joka särkee kasvavan ihmisen psyyken. Kun MeToo-tyyppiset kampanjat keskittyvät raivoisasti vain siihen narratiiviin, että naiset ovat uhreja ja miehet pahantekijöitä, monet naisten käsissä esimerkiksi lapsuudessaan kärsineet miehet tulevat marginalisoiduiksi ja vaiennetuiksi.

Ja kun vielä sinun kaltaisesi ihmiset, arvon DB, tulevat ivaamaan naisten satuttamiksi tulleita miehiä ja painamaan heitä entistä alemmas sen sijaan että yrittäisitte ymmärtää heitä, syvennätte katkeruuden ja vihan kierrettä. Olette kuin koulukiusaajia, jotka haluavat uhriensa tuntevan itsensä arvottomiksi vain, jotta tuntisitte oman olonne paremmaksi. Yhtä hyvin voisitte pilkan ja vähättelyn sijasta rakentaa siltoja ja ymmärtää, että pahantekijä on usein itse entinen uhri, mutta sellainen ajattelu tuntuu olevan kaltaisillesi ihmisille liian monimutkaista.

Hyvä Kalle! Oikein.
Femi-nistit luulevat tekevänsä maailmasta paremman paikan, mutta todellisuudessa lopputulos on tragikoominen sukupuolineutraaleine liikenbemerkkeineen.

Eikä tämä Myllyrinteen parodia pro-femiNISTImiehestä ole edes kovin kaukaa haettu.

https://m.riemurasia.net/video/Pro-feministi/151201

Puhuttaessa toksisesta maskuliinisuudesta ei ainakaan itselläni ole tarkoitus osoittaa vihaa miehiä kohtaan, olenha mies itsekin. Ei kaikki mikä liittyy miehisyyteen ole toksista, mutta esim. naisten alistaminen ja kilpailu miehisyydestä on. Se saatuttaa monia, niin miehiä kuin naisia. Itse tarkoitan toksisella maskuliinisuudella juuri niitä tapoja, joilla yhteiskunta satuttaa miehiä ja saa täten heidät oireilemaan ja aiheuttamaan vuorostaan haittaa monille miehille ja muille ja siirtämään nämä samat oireet myös seuraaville sukupolvillekin, pahaa tarkoittamatta, rooleja noudattaen. En toki tarkoita, etteivät nämä teot ole väärin, toki ovat. Negatiiviset mallit pitäisi kyseenalaistaa, uudelleen arvioida ja kasvaa juuri niistä negatiivisista maskuliinisuuuden osista ulos. Itsekin olen vasta hiljattain alkanut tiedostamaan näitä malleja ja alkamaan kasvaa niistä ulos. Suhtauduin muutama vuosi sitten negatiivisesti feminismiin, yritin alistaa naisia ja olla mahdollisimman miehekäs, miettimättä olivatko tekoni haitallisia muille vai eivät. Nyt olen oppinut paljon virheistäni ja kadun monia tekojani. Voin tänään sanoa olevani feministi. Kannatan tasa-arvoa kaikille sukupuolille ja tärkeysjärjestyksen määrää se kenelle aiheutuu eniten tarpeetonta kärsimystä. Monissa asioissa me miehet olemme yllättävän etuoikeutettuja vaikka harvoin omia etuoikeuksiaan huomaakaan, kuten valkoihoinen harvoin huomaa tummaihoisten kohtaamaa rasismia tai sen vakavuutta. Omien tekojensa ja toimintansa toksisuudesta kertovat usein kaksi helppoa indikaattoria:
1. Tekoihinsa kokee painostusta tai niiden tekeminen ei tunnu hyvältä vaan malliin pakottautumiselta
2. Teoista tai toiminnasta on haittaa itselle tai muille, nyt tai tulevaisuudessa
-> Jos toinen tai molemmat kriteereistä täyttyvät, kannattaa muuttaa toiminta tapojansa välittömästi itsen ja muiden hyväksi.

Toteuttamalla itse negatiivisia miesmalleja, yllyttää muitakin siihen. Ollaan hyviä miehiä.

Niin, kukin tavallaan tietysti. Lähtökohtana sinulla tuntuu olevan että miehisyydessä on automaattisesti jotain pahaa. Minä olen tavallinen ja yksinkertainen mies, eikä siihen liity kenenkään alistamista, ei kummankaan sukupuolen. Ei nyt eikä tulevaisuudessa.
Valkoihoisuuden en myöskään katso olevan syy potea syyllisyyttä yhtään mistään.

Loistava kirjoitus. Pian alkaa vasta hyökkäys – voimia!

Aika heikkoa pohdintaa suollat, olisin odottanut jotain vahvempaa argumentointia kuin musta tuntuu. Osoitat, että et tajua tästä toksisuuskeskustelusta mitään. Toksisuus on vähättelyä, kiusaamista ja pilkantekoa. Sen ylemyydentuntoista alleviivaamista, että ne jotka eivät mahdu perinteisten kovien äijien määrittelemään muottiin, ovat neitejä tai homoja. Toksisuus on henkistä ja fyysistä väkivaltaa.

Pojat eivät pärjää informaatioyhteiskunnassa, koska eivät lue ja koska toksisen maskuliinisuuden sisäistäneet isät ja pojat pitävät lukijoita ja niitä hinteliä, ei niin lihaksikkaita tai aggressiivisia poikia neiteinä, joita saa ja pitääkin kiusata sekä haukkua. Monella herkällä ja älykkäällä miehellä menee puoli ikää jos ei koko loppu elämä näiden kiusaamisvaurioiden korjaamiseen. Puhumattakaan niistä sielun ja ruumiin vaurioista, joita naiset joutuvat korjaamaan seurusteltuaan toksisten miesten kanssa tai kasvettuaan sellaisen isän tossun alla.

Parhaat miehet uskaltavat olla mitä vaan, sekä tunteellisia, älykkäitä että vahvoja IHMISIÄ ja sallivat saman naisille ilman ainaista ruikutusta ja mutinaa, että kaiken miesten mielen mukaan järjestetyn pitäisi pysyä ennallaan.

Toksisuden vähättely tarkoittaa vain sitä, että joillakin on liikaa ansiatsemattomia etuoikeuksia menetettävänä.

Luitko edes blogia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X