Teksti:
Kalle Lähde

Mikä se sellainen on?

No se on sellainen Onnela, missä kaikki ajelevat valtion kustantamilla sähköpolkupyörillä kesät ja talvet. Talvet ovat nykyään leutoja ja ainakin kevät tulee aikaisin, mikä mahdollistaa ympärivuotisen sähköpolkupyöräilyn myös maaseudulla jossa asuu vielä pahoja ihmisiä. Mutta valistus kyllä tekee tehtävänsä. Ja jos ei valistus riitä, niin autoverotus tekee tehtävänsä.

Näillä sähköpyörillä  kaikki sitten hakevat Chian-siemeniä suoraan tuottajilta. Tai asiamiespostista jos asiamies on paikalla eikä ole juuri ruohonleikkuussa. Ruohonleikkaaminen on vielä toistaiseksi sallittua mutta pian huomataan nurmikenttien olevan merkittävä hiilidioksidinielu ja lupaa pitää anoa Nurmikkokomissiolta Brysselistä. Sieltä tulee kaikkea hyvää ja lupa kaikelle.

Chian-siemeniä ei ole Onnelassa pakko hakea itse. Jos ei jaksa tai halua tai kokee sen ihmisoikeuksiaan loukkaavaksi. Ihmisoikeudet menevät kaiken edelle.Valtio voi aivan hyvin määrätä esimerkiksi tyhmän kansalaisen hakemaan siemenpussin nälkäiselle joka ei liiku itse ettei hänen vapauttaan loukattaisi. Samalla kansalainen voi ladata oikeuksistaan kiinnipitävän joogaajan sähköpolkupyörän.

Kuluja tietysti syntyy kun maailmaa parannetaan, mutta ei hätää. Merkittäviä säästöjä on jo (!)  syntynyt kun kaikki sukupuolet voivat käyttää samaa vessaa. Kun aate on tarpeeksi voimakas, tällä logiikalla myös paskaa tulee vähemmän.
Kävin eilen pissillä Nokian Shellin vessassa ja kopissa ennen minua asioinut mies (ei jäänyt sukupuoli epäselväksi) oli niin sanotusti  ”parjaissut muskan”. Olisin ollut valmis vähän maksamaan nähdäkseni muiden sukupuolten reaktion hajuun. Shell tosin elää niin kaukana tunkkaisessa menneisyydessä että naisille oli oma vessa. Mutta valistus tekee vielä Nokiallakin tehtävänsä ja hajuun kyllä tottuu. Tai sitten vain verotetaan vessojen lukumäärän mukaan. Helppoa ja edistyksellistä.

Onnelassa ei onnen esteenä saa olla kansalaisen oma harkinta. Harkinta saattaa olla sumentunut kun ajetaan sähköpyörällä pakkasessa. Valvontaa ja verotusta pitää kiristää mutta kaikki tämä toki vain yhteiseksi hyväksi. Siis paino todellakin sanalla yhteiseksi.
Joskus vähemmistö tietää paremmin kuin enemmistö, siksi kansalaisilta on kerättävä aseet pois.

Onnelassa vain hyvät ihmiset voivat olla oikeassa. Se on oikein ja se on hyvää sanoo kansandemokraattinen lepakkokuningas ja heristää sormeaan naisellisesti.

Meillä kotona muuten on ollut sukupuolineutraali wc jo vuosia. Ollaan vähän parempia ihmisiä.

X