Teksti:
Kalle Lähde

Wikipedian mukaan eliitti on hienostoa. Sanan alkuperä on latinan verbissä eligere. Se taas tarkoittaa valitsemista. Mutta siihen sitten loppuukin wikipedian anti.

Nyt herää väkisinkin kysymys: kuka valitsee? Tällaisina sekavina aikoina, kun ihmisille on annettu vapaus valita monia muitakin asioita liittyen heidän tahtoonsa olla jotakin mitä he eivät ole, pitäisi tällainen eliitti-asiakin perata huolellisesti.

Käytetään esimerkkitapauksena viisikymmentävuotiasta Kallea. Kalle on on kalju alkoholisti jonka vaimo on jättänyt. Kalle on menettänyt työnsä ankaran ja holtittoman juopottelun vuoksi. Kallea harmittaa ja hän on katkera. Kallella ei ole rahaa.

Nämä ovat siis tosiasioita. Eräänä aamuna Kalle herää ja ilmoittaa vihdoin itselleen kuuluvansa eliittiin. Sitten Kalle ilmoittaa asian myös lähipiirilleen. Kaikki katsovat säälivästi. Kalle ei anna sen häiritä. Hän kokee syntymästään saakka kuuluneensa eliittiin. Muut eivät vain ymmärrä. On ihmisoikeus kuulua eliittiin.

Mies joka kuuluu eliittiin, tarvitsee rinnallensa naisen. Kalle kirjautuu eliittikumppaneihin parinhakuun. Profiilissa Kalle kertoo itsestään asioita jotka ovat hänen mielestään totta. Hänellä on siihen oikeus. Ihmisoikeus.

Viehättävä, Kallea päätä pidempi brunetti naisylilääkäri ottaa yhteyttä. Nainen kertoo vuositulojensa olevan lähempänä sataatuhatta euroa. Kalle kertoo voivansa tukea naista taloudellisesti. Nainen kertoo olevansa korkokengät jalassa 185cm pitkä. Kalle ilmoittaa olevansa kaksimetrinen.

Treffit menevät pieleen. Jostain syystä. Kalle loukkaantuu naisen väittäessä Kallen olevan häntä päätä lyhyempi. Nainen ei myöskään suostu lainaamaan Kallelle rahaa, vaikka Kalle tarvitsee sitä kuuluakseen eliittiin.

Kalle twiittaa itkuisena omasta kohtelustaan. Moni loukkaantuu Kallen puolesta. Loukkaantujat tukevat Kallen käsitystä omasta kaksimetrisyydestä. Kansalaisaloite laitetaan vireille. Aloitteessa syyllistetään naislääkäreitä yhdessä ja erikseen. Aloite tähtää siihen että vastaisuudessa naislääkäreiden on hyväksyttävä Kalle vaikka puolisoksi jos Kalle niin haluaa. Naisten on vihdoin ymmärrettävä että Kalle on varakas ja kaksimetrinen vaikka ei ehkä siltä näytä.

Kaikilla pitää olla oikeus kuulua eliittiin. Tai olla kuulumatta. Maitokin homogenoidaan kun kukaan ei halua juoda pelkkää kermaa.

Lopuksi Kalle lähestyy naista epätoivoisena tekstiviestillä ja kertoo voivansa synnyttää naisen puolesta jos tämä niin toivoo. Nainen ei usko. Kalle loukkaantuu uudestaan.

Nimimerkillä ”Sijaiskohtu”

X