Teksti:
Kalle Lähde

Tukkapölly oli meille koltiaisille aivan oikein ja hyväksi. Tuli kerralla selväksi ettei pieniä märkiä paperitolloja saa ampua tussin ontolla kuorella päin toista oppilasta. Koltiaisiin ei kuulunut koskaan tyttöjä. Tytöt osasi käyttäytyä.

Tytöillä oli letit. Letistä piti vetää jos tykkäsi tytöstä. Tai tytöistä. Taas tuli tukkapöllyä jos opettajatar näki. Se oli meille koltiaisille aivan oikein. Tyttöjä piti kunnioittaa. Sekin tuli kerralla selväksi.

Biologian tunnilla opetettiin että ihminen on kehittynyt apinasta. Sitä me koltiaiset sitten apinoimme ja esitimme gorillaa. Tukkapöllyä siitä ei seurannut koska opettajakin oli vähän vaivautunut kun ei selvästi niellyt karvoineen evoluutioteoriaa. Uskonnon opetuksessakin virsiä laulettiin Jumalalle eikä Neanderthalinihmiselle.

Perusasioita opetettiin pahvitaululla jossa seisoi vierekkäin mies ja nainen. Miehellä oli penis ja naisella vagina. Kerrottiin kuinka mies laittaa peniksen naisen vaginaan rakkaudesta ja tuloksena on lapsi jonka nainen synnyttää yhdeksän kuukauden kuluttua.

Jos joku valveutunut koltiainen olisi esittänyt että mieskin voi synnyttää, seuraamuksena olisi ollut jälki-istuntoa ja biologian ehdot. Jos koltiainen olisi pysynyt kannassaan niin karttakeppiä sormille olisi palauttanut nopeasti uskon tämän maailman lainalaisuuksiin.

Viimeisen oppitunnin päätyttyä juostiin portilla odottavaan linja-autoon jossa bussikuski odotti tupakka suussa, nojaillen keskikonsoliin. Me ihailtiin sen osaamista bussin ratissa ja se ajoi tarkoituksella kovaa siihen puolimatkassa olevaan kuoppaan joka lennätti meidät takapenkkiläiset ainakin puoli metriä ilmaan. Se oli hieno mies ja kun se sanoi ettei saa tussilla sutata bussinpenkkejä, me uskoimme.

Kotona syötiin sitten perheen kesken kalasoppaa. Yhdessä. Kaikki piti syödä paitsi maustepippurit. Yök ei saanut sanoa. Ruokaa piti kunnioittaa, eikä äiti koskaan heittänyt maitoa pois purkissa olevan päivämäärän perusteella.

Koko luokasta kasvoi terveitä aikuisia. No, minä vähän juopottelin mutta siitä ei voi syyttää hienoa opettajatarta eikä perheen yhdessä syömää kalasoppaa.

X