Teksti:
Kalle Lähde

Naisten kotkotuksia. Esimerkiksi mihin nainen tarvitsee enemmän kuin yhden käsilaukun? Yhdenkään naisen en ole milloinkaan nähnyt kanniskelevan edes kahta samanaikaisesti, saati sitten kahdeksaa.

Ymmärrän hyvin jos varastoidaan säilykkeitä katastrofin varalle. Sitä en ymmärrä että varastoidaan serviettejä kymmeniä pakkauksia. Niitä käytetään kuitenkin vain jouluna ja pääsiäisenä. Sama koskee erilaisia kynttilöitä. Niitä naishamsteri saattaa varastoida satoja erilaisiin kätköihin. Pääsääntöisesti niitä ei voi edes vanhassa torpassa polttaa paloturvallissuussyistä.

Mihin me tarvitsemme kahtakymmentäneljää kuohuviinilasia kun toinen meistä on alkoholisti. Raitis sellainen. Sellaisten varastoiminen vie tilaa. Tilaa ei kuitenkaan saa rakentaa lisää, vaikka esimerkiksi pienen pihasaunan yhteyteen voisi helposti rakentaa komeron kynttilöille ja kuohuviinilaseille.

Miksi minä en saa tehdä kasoja vaatteistani nojatuoliin tai sängyn viereen lattialle? En ymmärrä. Vaatteet ovat joko liian puhtaita pyykkikoriin tai liian likaisia vaatekaappiin. Silloin ainoa vaihtoehto on tietenkin kasa. On myös helppoa yhdellä silmäyksellä vilkaista mitä aamulla laittaisi päällensä. Voi vaikka ottaa jokaisesta kasasta jotakin.

Millään en myöskään ymmärrä miksi kaupasta tuodut perunat pitää varastoida jääkaappiin? Ei ne siellä kaupassakaan missään kylmätiskissä olleet. Sama koskee sipuleja.

Entä tilan käyttö vessassa. Alkujaan minun hygieniakamoilleni oli varattu noin viidentoista sentin mittainen hylly peilin vieressä. Se kaikista mitättömin. Nyt partavesipulloni joutuu pakenemaan kohti hyllyn reunaa, rasvapurkkien valloittaessa hygieniatilaani. Kohta partavesi putoaa kaakelille. Vien sen ehkä pihasaunan komeroon. Ehkä jo piankin.

Ulkoavaruuteen on, tästä missä nyt istun, matkaa vain reilut sata kilometriä. Matkaa naisen ymmärtämiseen on hieman enemmän. Eikä sinne pääse raketilla.

Jaha. Minulle kerrottiin juuri painokkaasti että servietit ova lähes päivittäisessä käytössä.

X