Teksti:
Kalle Lähde

Jos olisin siis. Väkisinkin valkoinen heteromies sellaisesta joskus haaveilee kun on syntynyt sortamaan. Lakanat rypyssä öisin mietin  kuinka kykyni hirmuhallitsijana menevät hukkaan. Tylsässä tavallisessa elämässäni pitää ottaa aina huomioon jonkun toisen mielipide. Niin surullista.

Mutta asiaan. Ensimmäisenä päivänäni hirmuhallitsijana kaikki tiet rakennettaisiin kiertämään ABC-asemat. Sitten soittaisin Esson pääjohtajalle, tarjoaisin loistavia markkinapaikkoja suomessa jossa autojen suuret bensiini- ja dieselmoottorit alkaisivat elää uutta kukoistuskauttaan.

Esson baareissa saisi polttaa tupakkaa. Tunnelma olisi niin kuin joskus vanhaan hyvään aikaan. Aikaan ennen kuin täti-ihmiset päästettiin päättämään mikä on setä-ihmisille terveellistä ja sopivaa. Ruokalistalta saisi Oopperaleipiä. Ja Metsästäjänleipiä. Hernemaissipaprika palautettaisiin lämpimäksi vihanneslisukkeeksi. Ai että.

Jokaiseen kyläpahaiseen perustettaisiin poliisiasema. Sinne voisi mennä tekemään rikosilmoituksen elävälle poliisille, jos joku on sotkenut raparperinvarret silkkaa pahuuttaan. Ja missä on poliisiasema, siellä on myös nakkikioski. Herkullisia nakkeja tarjottaisiin yömyöhällä ja poliisi saisi surutta pamputtaa jos joku ei osaisi nakkejaan sovinnossa jonottaa. Kepappia voisi ostaa ruotsista. Ja härkäpavut syötettäisiin härille.

Eduskunnan käytyä tarpeettomaksi määräisin kansanedustajat laajentamaan Malmin lentokenttää. Polttoainevero poistuisi ja muista pohjoismaista tultaisiin halvan bensiinin perässä ostosmatkoille Suomeen.

Perverssit ohjelmat televisiossa kiellettäisiin. Minä määrittelisin perverssin (Love Island). Huikea- ja niinku-sanojen käytöstä joutuisi kansanedustajien kanssa Malmille. Huuliharppukostaja ja Dirty Harry vuorottelisivat TV-ykkösellä maanantain myöhäisillassa.

Avioon aikovien nuorten naisten sulhasehokkaiden taustat selvitettäisiin. Hampuusit ei alttarille ehtisi. Jos sulhasen urasuunnitelmiin kuuluisi Rap-musiikki tai dj:n hommat, niitä opeteltaisiin Malmilla kiviporan varressa. Ponihäntä olisi sallittu poneilla ja naisilla. Ja Ruotsissa.

Alkaako kuulostaa hyvältä? Minulla ainakin kädet hikoavat innostuksesta. Terveydenhoidosta aiheutuneita kuluja voitaisiin pienentää niin, että kolmesta turhasta lääkärikäynnistä luulosairas lähetettäisiin Malmille hankkimaan todellisia vaivoja.

Kansallissankariksi nimittäisin Frederikin. Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa Frederik laulaisi Tsingiskaanista. Se olisi mahtipontista ja arvokasta. Minä toivottelisin kansakunnalle Jumalan siunausta. Kovalla äänellä.

Trumpille soittaisin puhelimella. Kehuttaisiin toisiamme saavutuksista ja sovittaisiin saunareissusta Vladin kanssa. Vertailtaisiin sitten kylpiessä kenellä on valkoisin iho.

Mää voittaisin.

Kauniiksi lopuksi määräisin intiaanipäähineen kansallishatuksi. Frederik ja Katri-Helena inkkarihatuissa kiertäisivät kouluissa puhumassa.

Niin ja meinasi unohtua:

Kekkonen kaivettaisiin ylös, palsamoitaisiin ja puettaisiin inkkarihattuun. Kunniatehtävä annettaisiin feministipuolueelle.

Ai että.

 

 

X