Teksti:
Kalle Lähde

Ennustus on luotettava ja perustuu ”mul on sellainen fiilis”- menetelmään. Suuressa kuvassa koko ensi vuosi on Suomessa painetta. Sekä korkeaa että matalaa. Keskilämpötila on plus kahden ja puolen asteen hujakoilla koko vuoden.

Tulevan joulun sää tarkemmin ennustettuna on luminen. Voidaan puhua jopa megaluokan lumimyrskystä. Lunta saattaa siis tulla jopa kymmenen senttiä kahdessa päivässä. Myrskyrintamaan liittyvä, ”Siperian sininen henki” puhaltaa lämpömittarien lukemat pakkaselle, jopa miinus kahteen pakkasasteeseen saakka.

Jos joku suunnittelee perheensä ajamista hankeen jouluaattona, se kannattaa tehdä aamupäivällä kun lämpötilat ovat vielä plussalla. Perhe on silti syytä pukea asianmukaisesti ennen hankeen heittämistä.

Tammikuussa sataa vettä. Koko tammikuu on lämmin lukuunottamatta sellaisia tontteja, joihin on hankittu sähköauto. Sellaisilla tonteilla on viisikymmentäluvun hiihtokelit ja mustikkasoppatarjoilu. Vuoteen 2045 kaikkialla on hiihtokelit jo syyskuussa kun Suomi on kieltänyt fossiiliset polttoaineet. Koskee myös Intian Delhiä, jossa hiihtämään ei ole päässyt vuosikymmeniin ilmaston lämmettyä suomalaisten autoiltua maailman pilalle.

Sähköautoiluun siirtyminen maksaa hieman mutta hiihtokoulutusviennin ansiosta Intiaan, kulut katetaan näppärästi ja helposti.

Helmikuussa koko maassa on kireä 25 asteen pakkanen. Maaseudulla sähköautonomistajat istuvat autoissaan ja päristävät huuliaan. Bensiinimoottoreilla huristelevat pahikset tuovat heille kaupasta huulirasvaa ja kalapuikkoja.

Maaliskuussa sataa räntää ja muuttolinnut saapuvat. Rikkoontuneita sähköautoja kuljetetaan Riihimäen ongelmajätelaitokselle.

Huhtikuussa tulee takatalvi. Venäjän energiasta riippumaton Suomi jäätyy pystyyn kun Venäjä ei halua enää toimittaa riippumattomalle suomelle sähköä.

Toukokuussa muuttolinnut lentävät takaisin Intiaan. Suomen armeija alkaa voimakkaan hyökkäyksen lihansyöntiä vastaan istuttamalla soijaa ojanpientareille.

Kesäkuun säähän palaan kun ennustukset tarkentuvat.

X