Teksti:
Kalle Lähde

Pitkään joutui alati muuttuva maapallomme odottamaan tätä sukupolvea, jolla on soihtu ja ymmärrys. Eikä tämä sukupolvi pidä valoaan vakan alla. Soihtu kurkkuun impivaaralaiselle, niin saa tyhmäkin ymmärrystä. Tai ainakin tukkii turpansa. Hyvän asian vuoksi on oikeutettua aiheuttaa vähän pelkoakin ja solvata älykkäästi.

Menneiden sukupolvien tyhmyys toden totta mykistää. Miten on mahdollista, että he ovat pitäneet aurinkoa taivaankappaleena, joka vaikuttaa siihen kuinka kylmä tai kuuma täällä maapallolla on? Hävetkää haudoissanne, kun ette ymmärtäneet sen olevan auton moottori ja lehmä laitumella. Pitkään tässä ei mene, kun ymmärretään, ettei valo tule auringosta vaan polkupyöristä. Mitä enemmän liikutaan polkupyörillä, sitä enemmän valoa. Kyllä sen on jo todistanut sosialistinenkin tiedemies. Tai nimenomaan sosialistinen.

Entä sitten mies ja nainen? Kaksi sukupuolta? Tässähän tikahtuu naurusta kun miettii menneiden sukupolvien tyhmyyttä! Luulivatko he oikeasti että sukupuolia on vain kaksi? Miten he ovat edes pärjänneet kahdella sukupuolella, kun mies ei voinut synnyttää? Ei voi vieläkään jos rehellisiä ollaan, mutta ei olla. Harhat kärsivät.

Harhat eivät saa kärsiä totuudesta. Harha on ihmisoikeus. Harhoja pitää suojella. Esimerkiksi, tänne meidän yliopistoon ei saa tulla puhumaan jos on eri mieltä, se loukkaa meidän harhaisuuttamme. Meidän totuutemme ei kestä tulta ja siksi sitä on suojeltava liekeiltä.

Ehkä julkisen liikenteen voisi myös rauhoittaa ilmastonmuutoskritiikiltä? Kaikki massatapahtumat ja myös parvekkeet? Niin kuin haitallinen tupakointikin on kielletty? Kielletään kyseenalaistaminen. Eihän siitä mitään pahaa voi seurata, vihapuheen kieltämisestä? Viha on paha.

Ja hupsis.

Historia toistaa itseään. Maailmanhistorian tiedostavimmat tällä kertaa.

X