Teksti:
Kalle Lähde

Minut voisi sulkea kokonaan sähköverkosta, niin ettei sähköä tarvitsisi osoitteeseeni siirtää ollenkaan. Säästyisin monelta itseäni kuormittavalta asialta kuten sähkönsiirtomaksuilta ja facebookilta. New Jerseyn todella täydelliset bimbotkaan eivät pääsisi tunkeutumaan, edes vahingossa olohuoneeseeni.

Olen asiaa miettinyt vakavasti jo pitkään. Mökki lämmitetään puilla kuitenkin. Ilmalämpöpumppu tukee ja kierrättää toki lämpimän ilman tehokkaasti, mutta voisin sen toiminnon korvata siirtämällä säkillä lämmintä ilmaa huoneesta toiseen. Valaistukseen on tarjolla öljylamppuja ja kaasulamppuja. Kahvinkeitin on tietysti laite joka vaatii sähköä, mutta kolmen kuukauden sähkö- ja siirtomaksulla olisi varaa ostaa markkinoiden paras aggregaatti. Generaattori vain aamulla käymään siksi aikaa kun tekee kahvia mieli.

Kaasuliesi jo onkin. Sen lisäksi puuliesi toimii. Pannukahvit onnistuisi aina. Televisiostakaan ei tarvitsisi luopua, generaattorista vain virtaa Solsidanin ajaksi. Siinä sarjassa alleviivautuu kaiken turhuus. Ainakin minulle. Ja saa nauraa.

Kännykän ja läppärin saisi helposti ladattua generaattorilla. Kaikki turha googlettaminen jäisi historiaan. Tietoa voisi hakea kirjastosta ja kysyä muilta ihmisiltä, kun käyvät kylässä. Halmaa pelattaisiin öljylampun valossa.

Moni taitaa haaveilla samasta? Minä olen vakavissani. Toki vielä yksin tämän ideani kanssa. Luultavasti on olemassa laki, joka estää minua elämästä ilman sähköä. En tiedä. Mutta kun en pääse pois facebookistakaan yrityksistä huolimatta, niin miten sähköverkosta? Katsokaapa dokumenttisarjaa ”Alaskan erakot”.

Mikä vapaus.

X