Teksti:
Kalle Lähde

Kuulin eräältä naisystävältä otsikkona olevan lauseen. Niin hänelle oli tokaissut puolituttu mieshenkilö, yrittäessään laittaa ystävääni mieleiseensä rooliin. Minua nauratti.

Ei tietenkään se, että olisin vähätellyt ystäväni loukkaantumista moisesta vähättelystä, vaan se, kuinka joku mies voi olla niin tyhmä ja itseään täynnä. Minä en tarvitse feministiarmeijaa hakkaamaan kallooni ymmärrystä siitä, että tuollainen käytös on idioottimaista.

Ystäväpiirini koostuu pääasiassa miehekkäistä, raaoista,  lihaa syövistä miehistä, enkä kykene kuvittelemaan yhdenkään heistä pystyvän moiseen tyhmyyteen. En itseänikään, vaikka tyhmyyttä minulla on toisinaan vaikka muille jakaa. Jos joku ystävistäni tosissaan paljastuisi noin typeräksi, ystävyys viilenisi varmasti.

Me miehetkin osaamme ajatella itse. Äidit ovat opettaneet. Suomalaisten miesten äidit. On kerrottu ettei tyttöjä saa kiusata. Koska tytöt on hauraampia fyysisesti. On ne. Syntymässä saadut kivekset antavat testosteroniedun meille miehille. Se tekee meistä naista vahvempia fyysisesti. Naisilla on sitten muita vahvuuksia. Kyllä he pystyvät pitämään puolensa ilman siilitukkaisten, telaketjuilla liikkuvien miestenvihaajien apua. Niin kuin ystävänikin. Sama mäntti tuskin vähättelee toista kertaa, josko saa siihen edes tilaisuutta.

Maailmassa kun on väitteistä huolimatta edelleen vain kaksi sukupuolta, kannattaisi meidän kohdella toisiamme hyvin. Marginaalissa on aina ihmisiä, jotka antavat polttoainetta feministien näkemykselle siitä, millainen sika mies oikein onkaan. Samaa tekevät marginaalissa olevat naiset, jotka lietsovat vastakkainasettelua sukupuolten välille.

Ensisijaisesti kai ollaan ihmisiä kaikki? Se tuntuu monilta unohtuvan. Ja sekin, ettei mies voi synnyttää. Ei voi.

 

X