Teksti:
Kalle Lähde

Miksi oikein otsikoksi miehen kaatuminen sairasvuoteeseen? No siksi kun se on tapahtumien ketju, jossa oireiden ilmaantumisesta lähtien taistellaan loppuun asti. Ai mitä taistellaan? No lääkäriin lähtöä vastaan tietysti. Vähän niin kuin vihollista vastaan rintamalla. Sitä lähtöä nimen omaan, ei lääkäreissä mitään vikaa ole, eikä pelättävää. Mies ei pelkää mitään.

Miksi mies viivyttää lääkäriinlähtöä? No kun heikot sortuu. Mies ei sorru. Eihän pienen lauman ainoa alfa voi ruveta ontumaan tai kivuistaan kulkemaan kyyryssä. Tai voi sen tehdä ja pitääkin tehdä, koska naaras tietysti ihailee, loppuun asti lääkäriin lähtöä lykkäävää urosta. Naaras peittää ihailun tuhahteluun, maanitteluun ja järkipuheeseen. Mies vain puree hammasta ja kertoo kuinka kaikki suomen päivystykset ruuhkautuisivat jos jokainen luulosairas sinne ryntäisi mitättömän vatsanpoltteen vuoksi.

Lopulta on vähän peräännyttävä. Niin kuin rintamallakin. Kootaan taisteluhenkeä ja mennään sänkyyn sikiöasentoon.

  • Nyt pitäs kyllä lähtee heti, sanoo naaras
  • Juu mut tää menee aamuun mennessä ohi
  • Sää oot hikinen ja kalpee ja sulla on kuumetta
  • Aamuun mennessä taas kunnossa, sanoo uros

Sitten valvotaan ja kuunnellaan tuskaista ähinää joka johtuu siitä kun uros kaivaa poteroa syvemmäksi aamuyön tunteina. Näistä asemista ei peräännytä. Tähän vaikka kuollaan. Vielä on täysi lippaallinen ammuttavaksi lääkäriinlähtöä vastaan.

Sitten tulee täysosuma. Kipu on sellainen että kohta ei riitä henkilöautokyyti, joka on vapaan miehen kulkuneuvo. Naaras soittaisi  seuraavaksi ambulanssin. Naapuritkin haistaisi heikkouden. Pakko lähteä. Viimeinen lipas tyhjenee vaatteita pukiessa:

  • Ihan turhaan, nauraa ne siellä kun ilmavaivojen takia tuodaan melkein paareilla..ja lasku tulee kumminkin..miettivät että mikä vässykkä mieheksi..

Päivystyksessä lyödään petiin ja alkaa huolenpito. Sairaus on todellinen. Uros punehtuu mielihyvästä kun kuulee että ”Olisi pitänyt tulla aikaisemmin”. Tästä saa Mannerheimristin. Sankarina on helppo maata ja sairastaa. Kasvoille on hyvä ottaa kohtalokas ja voipunut ilme. Kipuja voi jopa vähän liioitella. Uros on tehnyt itse ensin kaikkensa, ja nyt saa sotasairaalan väki auttaa. Nekin ovat kiitollisia että vielä on miehiä jotka eivät turhaan kuormita sairaanhoitoa.

Kiitos hyvästä hoidosta TYKS!

X