Poimi ajankohtaiset matkavinkit! Tallinna tarjoaa nyt historiallisia hetkiä sekä lapsiperheille Euroopan suurimman trampoliinialueen

Kyllästyttääkö Tallinna jo? Älä suotta vaihda matkakohdetta, tänä vuonna rakas naapuri tarjoaa paljon nostalgiaa mutta myös uutuuskohteita lapsiperheille ja shoppailijoille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kyllästyttääkö Tallinna jo? Älä suotta vaihda matkakohdetta, tänä vuonna rakas naapuri tarjoaa paljon nostalgiaa mutta myös uutuuskohteita lapsiperheille ja shoppailijoille.
(Päivitetty: )
Teksti:
Katariina Taleva

Tallinnalla on tänä vuonna monta syytä juhlaan. Päätapahtumien keskiössä tänä vuonna on kaupungin 800-vuotissyntymäpäivät, 150 vuotta täyttävät laulujuhlat sekä Viron taidemuseon 100-vuotisjuhlanäyttely.

Jos vietät aikaasi mieluiten shoppaillen ja vaikka trampoliinilla hyppien, siihenkin löytyy nyt uusi mahdollisuus noin kolmen kilometrin päästä satamasta.

Taideharvinaisuuksia esillä

Tallinnan kaupunginmuseo juhlii kaupungin merkkipäivää uusilla näyttelyillä ja kierroksilla.

Myös Viron taidemuseossa on esillä harvinaisuuksia.

Viron taidemuseon Kadriorgin palatsissa avautuu kesäkuussa näyttely ”Dannebrog – taivaasta leijaillut lippu. Tanskan kulta-ajan taide”, joka kertoo Dannebrogin lipun tarinaa.

Tallinna mainittiin kirjallisesti ensimmäisen kerran Henrikin Liivinmaan kronikassa 15. kesäkuuta 1219 käydyn taistelun yhteydessä.

Taistelussa olivat vastakkain virolaiset ja tanskalaiset, joista jälkimmäiset voittivat. Legenda kertoo, että tanskalaisten onni kääntyi taistelun tuoksinnassa, kun taivaasta leijaili punainen valkoristinen lippu, nykyinen Tanskan lippu eli Dannebrog.

Myös muista Viron taidemuseon toimipisteissä taideharrastaja saattaa bongata harvinaisuuksia. Museoiden kokoelmista tuodaan näyttelysaleihin paljon töitä, jotka eivät ole yleensä esillä.

Keväällä järjestettävien Vanhankaupungin päivien (30.5.-2.6.) teemana on myös Tallinna 800.

Kadriog palatsi © Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau

Laulu- ja tanssijuhlien vuosi 2019

Heinäkuussa (4.-7.7) on tuplasti aihetta juhlaan: perinteiset laulujuhlat täyttävät 150 vuotta ja 85-vuotiaat tanssijuhlat järjestetään jo 20. kerran.

Juhlat ovat osa Viron 100-vuotisjuhlien ohjelmaa ja niiden teemana onkin ”Isänmaani-rakkauteni”.

Tallinnassa pidettäville laulu- ja tanssijuhlille osallistuu tuhansia kansallispukuisia esiintyjiä kaikkialta Virosta sekä muualta maailmaa.

© Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau

Uusi kauppakeskus avasi ovensa, tekeillä myös oivalluskeskus

Ahkerimmat Tallinnan matkaajat ovat varmasti löytäneet tiensä jo uuteen T1- Mall of Tallinn-kauppakeskukseen, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä satamasta, lentokentän vieressä. Sinne pääsee bussilla, ratikalla tai junalla.

Kauppakeskuksesta löytyy shoppailumahdollisuuksien lisäksi myös Trampoliini- ja leikkikeskus. Super Skyparkissa on Euroopan suurin trampoliinialue ja 10 metriä korkea kiipeilylinnakke, jossa varmasti saa energiaa kulumaan.

Kevään aikana kauppakeskuksen katolle avataan 120 metrin korkeuteen kurottava maailmanpyörä Sky Wheel of Tallinn.

T1-Mall of Tallinn © t1-Mall of Tallinn/Tiit-Veermae

Vuoden 2019 lokakuussa Noblessnerin historiallisessa satama-alueella vieraat pääsevät kokeilemaan erilaisia tekniikan ihmietä ja keksintöjä.  Keskuksen näyttely kertoo 1800-luvun puoliväin ja 1900-luvun alun välisestä ajasta, jolloin tiede kehittyi suurin harppauksin.

Sukellusveneet, lentokoneet, automobiilit, sähkö ja valokuvaus ovat vain muutamia esimerkkejä aikakauden ihmeistä, joita keskuksessa voi tutkia muun muassa VR-teknologiaa hyödyntäen.

X