5 tuotevinkkiä! Hoida jalat ja anna kyytiä kovettumille – Helli jalkojesi ihoa näillä ohjeilla

Jalkojen säännöllinen hoitaminen kannattaa, koska esteettisten seikkojen lisäksi siitä on hyötyä myös jalkojen hyvinvoinnille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jalat on käytännöllisintä voidella joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Jalkojen säännöllinen hoitaminen kannattaa, koska esteettisten seikkojen lisäksi siitä on hyötyä myös jalkojen hyvinvoinnille.
Teksti: Katja Nygård

Hoida jalat oikein. Kokosimme tuotevinkkejä, jotka auttavat jalkojen hoidossa ja pitävät jalkojen ihon terveenä.

”Säännöllinen jalkojenhoito pitää ihon joustavana, jolloin jalkoihin ei tule niin helposti hiertymiä eikä rakkoja”, sanoo jalka- ja lähihoitaja, kosmetologi Arja Dikert Hyvinvointipalvelut Diarista.

Jalkahuolto kannattaa aloittaa kylvetyksellä, joka pehmentää jalkojen ihoa. Jos jaloissa on kovettumia, hohkakivi on niihin hyvä ensiapu. Raju raspin käyttö saattaa jatkuvassa käytössä synnyttää lisää kovettumia, kun iho alkaa puolustautua paksuuntumalla.

Jos kovettumia on paljon tai jaloissa on halkeamia tai känsiä, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kuorinta poistaa jaloista kuollutta ihosolukkoa. Jalat voi kuoria kerran viikossa saunan tai suihkun yhteydessä. Kaiken a ja o on kuitenkin jalkojen säännöllinen kosteuttaminen. Jos iho on herkkä, kannattaa valita hajusteeton voide.

”Mikään kevyt emulsio ei riitä jaloille, vaan tarvitaan täyteläinen ja kosteuttava jalkavoide, joka voi sisältää myös ureaa*”, Dikert sanoo.

Hyvän yön voitelu iltaisin

Jalat on käytännöllisintä voidella joka ilta ennen nukkumaan menoa. Varpaanvälit jätetään rasvaamatta. Levitykseen voi käyttää apuna kertakäyttöhanskoja. Yöksi jalkoihin vedetyt ohuet puuvillasukat tehostavat vaikutusta.

Varpaankynnet lyhennetään kynsisaksilla tai -leikkureilla, mutta ei liian lyhyiksi. Reunoja ei pidä pyöristää, koska kynsi saattaa alkaa kasvaa sisäänpäin. Jos vaiva muuttuu krooniseksi tai se aiheuttaa kynsivallin tulehduksen, vaivan taltuttamiseksi saatetaan tarvita antibioottihoito sekä jalkahoitajan tekemä kynnen oikaisu.

Iho varpaanväleissä rikkoutuu helposti, jos varpaanvälit ovat jatkuvasti kosteat. Pesun jälkeen varpaanvälit kuivataan huolellisesti.

”Turhaa sukkien käyttöä kannattaa välttää, koska ne keräävät kosteutta, joka jää hautomaan varpaanväleihin.”

Rikkoutunut iho altistaa jalat infektioille. Sienen aiheuttaman jalkasilsan tunnistaa epämiellyttävästä hajusta, bakteerin aikaansaaman ruusun taas voimakkaasta kivusta ja punotuksesta jalkapöydässä tai sääressä.

* Max. 10 % ureaa sisältävää voidetta voi käyttää säännöllisesti, yli 10 % sisältävää vain kuureina.

Hoida jalat kuntoon – Kokeile näitä tuotteita jalkojen hoitoon

Louis Widmer Carbamid Forte 18 % Urea

Louis Widmer Carbamid Forte 18 % Urea.

1. Tehokas karbamidivoide pehmentää ihoa sekä desinfioi. Hajusteeton Louis Widmer Carbamid Forte 18 % Urea -jalkavoide, 18,30 €/50 ml.

Mills Lampaanvilla

Mills Lampaanvilla.

2. Kosteat varpaanvälit hautuvat helposti rikki. Mills Lampaanvilla pitää ihon kuivana, 8-10 €/20 g.

LuxMen kosteuttavat geelisukat

LuxMen kosteuttavat geelisukat.

3. Geelisukat ovat kätevät laiskalle rasvaajalle. LuxMen kosteuttavat geelisukat, 14,90 €/pari.

Peclavus-halkeamavoide

Peclavus-halkeamavoide.

4. Halkeilevalle iholle tarkoitettu Peclavus-halkeamavoide muodostaa jalkoihin suojaavan kalvon. noin 17-19 €/50 ml.

Eunyul-hoitopuikko jaloille

Eunyul-hoitopuikko jaloille.

5. Puikossa oleva tuote levittyy nopeasti ja siististi sekä hoitaa kovettumia. Eunyul-hoitopuikko jaloille, 19,90 €/20 g.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 6/20.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X