Mihin perustuu seerumin salaisuus kauneuden hoidossa? Testasimme viisi tehokasta tuotetta – Nappaa vinkit ihonhoitoon!

Riittääkö kosteusvoide? Saattaa riittää, jos iho on hyvässä kunnossa. Seerumista saa apua erilaisten ihon ongelmien hoitoon.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Riittääkö kosteusvoide? Saattaa riittää, jos iho on hyvässä kunnossa. Seerumista saa apua erilaisten ihon ongelmien hoitoon.
(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala

Joskus aikaisemmin lähinnä anti-age-tuotteeksi mielletyt seerumit ovat paljon muutakin. Lapset eivät niitä vielä tarvitse, mutta teini-ikään tulleille nuorille seerumeista voi jo olla hyötyä. Jos ihoon ilmaantuu tulehtuneita finnejä, Nina Forssell suosittelee ongelmaan lakritsiseerumia.

Miehillekin on omat, parranajon jälkeen iholle levitettävät, ihoa rauhoittavat seeruminsa. Koska osa miehistä vasta totuttelee hoitamaan kasvojensa ihoa, on lyhyt hoitorutiini helpompi omaksua: hyvä seerumi riittää joskus sellaisenaan. Hyviä tehoaineita miehelle ovat lakritsinjuuri, hyaluronihappo ja keramidit.

Hetken hurmaa vai kärsivällisyyttä vaativaa käyttöä?

Niin sanottuja tuhkimotippoja, joilla väsynyt ilme saadaan hetkessä virkistymään illan juhliin ja iho hehkumaan, seerumit eivät välttämättä ole. Sen sijaan joillakin tuotesarjoilla on supertehokkaita ampulleja tähän tarkoitukseen.

”Pitkäaikainen käyttö antaa parhaan tuloksen. Jos on 30 ml seerumipullo, se tulisi käyttää loppuun.”

Juonteiden ja ryppyjen siliämistä toivovan seerumissa on peptidejä, A- ja C-vitamiineja, kollageenia tai kosteutta sitovaa hyaluronihappoa.

Milloin seerumi levitetään?

”Seerumi laitetaan puhtaalle iholle ensimmäisenä hoitotuotteena. Silloin se imeytyy hyvin ja hoitavat aineet tehoavat parhaiten”, Nina neuvoo.

Hänen mielestään seerumia kannattaa vaihdella vuodenaikojen mukaan. Talvella iho on kuivempi ja tuotteiden tulisi olla kosteuttavia. Kesällä iho altistuu enemmän auringolle, jolloin seerumista on apua auringon aiheuttamiin vaurioihin. Jos iho on hyvässä kunnossa, seerumia ei välttämättä tarvitse käyttää.

Hyaluronihappoa ja kollageenia sisältävät seerumit sopivat aikuiselle iholle.

C-vitamiinia sisältävä seerumi kannattaa käyttää loppuun ajassa, jonka tuote säilyy hyvänä. Pullo kannattaa säilyttää valolta suojassa, jottei valonherkkä seerumi menetä tehoaan. Jos näin käy, väri muuttuu oranssimmaksi.

Hyviä seerumivinkkejä

Lumene Ajaton

Seerumitiiviste levittyy kuin voide. Sopii ikääntyvälle iholle ja kaikille ihotyypeille. Lumene Ajaton 50 ml / 49 e.

V10 Plus.

Herkän ja helposti punoittavan ihon seerumi vahvistaa ihon eri kerroksia. V10 Plus. 30 ml /87 e, 10 ml / 38 e.

Environin tri-peptide complex avance elixir.

Täsmätuote ihon kimmoisuutta ylläpitävän kollageenituotannon tehostamiseen on Environin tri-peptide complex avance elixir. 30 ml / 117 e.

Tony Moly master lab -seeruminaamio

Kangasnaamion pussiin jäävä seeruminloppu kannattaa taputella iholle. Tony Moly master lab -seeruminaamio 7,90 e.

Novexpert sérum booster

Väsynyttä ihoa virkistävä, hyaluronihappopitoinen seerumi. Novexpert sérum booster 30 ml / 50 e.

Asiantuntija, proviisori Nina Forssell on V10 Plus -sarjan maahantuoja.

Kuvat: Valmistajat

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X