Hannu Luostarista, 67, luullaan viisikymppiseksi – Säännöllinen ihonhoitaminen on kannattanut: ”Huollatammehan me miehet autoja ja pyöriäkin”

Hannu Luostarinen kannustaa miehiä huollattamaan itseään, kuten menopelejäkin. ”Auton tilalla on vain mies, jota pitää huollattaa ja hoidattaa.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kotoa, kylpyhuoneen kaapin hyllyiltä löytyvät tuotteet Hannu Luostarisen ihonhoitoon.

Hannu Luostarinen kannustaa miehiä huollattamaan itseään, kuten menopelejäkin. "Auton tilalla on vain mies, jota pitää huollattaa ja hoidattaa."
(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala

Nuorena siilinjärveläinen Hannu Luostarinen ajatteli, ettei hän, miehinen mies, rupea lötjäämään ihoaan rasvoilla. Saippua, deodorantti ja partavesi saivat riittää.

Tuohon aikaan valinnanvaraa ei juuri ollut. Miehille ei vielä ollut nykyisenlaisia, miesten ihonhoitoon valmistettuja tuotteita ja tuotesarjoja.

Kun tuli ikää ja iho kuivui, Luostarinen myönsi: iho tarvitsee kos­teutta.

Ihonpuhdistuksen asiakas 1970-luvulta lähtien

Seuraavan askeleen ihonhoidon ihmemaassa Hannu Luostarinen otti 1970-luvulla.

”Asuimme siihen aikaan Savonlinnassa. Kaupunkiin kauneushoitolan perustanut ystävä sanoi, että miestenkin pitäisi puhdistuttaa ihonsa ennen kuin aurinko alkaa taas paistaa.”

Kokemus oli rentouttava. Siitä lähtien Luostarinen on käynyt ainakin kerran vuodessa ihonpuhdistuksessa.

Tänä päivänä hän on jo konkari.

Vuosien varrella partavesi vaihtui partabalsamiin, koska balsami kuivattaa vähemmän ja on miellyttävämpi iholle. Balsami myös hoitaa ja rauhoittaa parranajosta ärtynyttä ihoa toisin kuin usein alkoholia sisältävä partavesi.

Tietoa uusista tuotteista ja vinkkejä itsensä hoitamiseen Luostarinen on saanut paljon tyttäreltään, joka on kosmetologi.

”Hän on antanut minun kokeilla esimerkiksi Bioeffectin tuotteita. Niiden päivä- ja yöseerumit ovat todella hyviä, ne tekevät ihon pehmeämmäksi ja luonnollisen oloiseksi.”

Bioeffect on islantilainen ihonhoitosarja, jonka tuotteita myös osa suomalaisista hoitoloista käyttää.

”Omasta ihosta, omista käsistä ja omista jaloista pitäisi pitää hyvää huolta. ”

Nuoret miehet ovat Hannu Luostarisen mukaan nykyään rohkeita ja uskaltavat kysyä neuvoja kauneus­asioissa. Se on hänestä hyvä suunta.

”Omasta ihosta, omista käsistä ja omista jaloista pitäisi pitää hyvää huolta. ”

Luostarinen rohkaisee asiaan vielä perehtymättömiäkin miehiä menemään kauneushoitolaan tai tavaratatalon kosmetiikkaosastolle ja kysymään: mitä voin tehdä iholleni, että se voi paremmin.

”Huollatammehan me miehet autoja ja pyöriäkin. Tähän voi suhtautua samalla tavalla. Auton tilalla on vain mies, jota pitää huollattaa ja hoidattaa.”

Luostarisen mukaan hänen tuttavapiirissään lähes kaikki miehet käyttävät jotain tuotetta.

Siitä huolimatta hän ei ole halunnut tehdä kauneushoitolassa käymisestään, kasvovoiteistaan ja seerumikokeiluistaan sen isompaa numeroa.

”Miehet ovat sillä tavalla yksityisempiä. Ehkä vaikuttaa miehisyyteen, jos rupeaa keskustelemaan miesporukassa kauheasti ihonhoidosta. Jalkahoidossa käyminen on jo eri asia.”

Hinta ei ole esteenä

Hannu Luostarinen sanoo käyttäneensä muun muassa L’Oréalin partabalsamia ja miesten sarjan kosteusvoidetta. Suosikkeihin kuuluu myös Lumenen deodoranttistick. Kaikkia niitä myydään päivittäistavarakaupoissa.

”Tuotteiden ei tarvitse olla kalliita. Monella merkillä on suhteellisen edullisia tuotteita.”

Luostariselle on tärkeää, että sekä kosteusvoide että partabalsami ovat tuoksuttomia. Muuten niistä tulisi yhdessä hänen lempituoksunsa kanssa varsinainen tuoksujen sekamelska.

Lempituoksunsa hän löysi pitkän etsimisen – ja monen eri merkin kokeilemisen – jälkeen. Se on JPG:n eli ranskalaisen muotisuunnittelija Jean Paul Gaultierin klassikkotuoksu miehelle: Le Male. Suomeksi tuoksun nimi tarkoittaa miestä tai urosta.

Vaimo tekee Hannu Luostariselle jalkahoidon kerran kuussa.

© Matias Honkamaa / Otavamedia

Vaimo tekee jalkahoitoja miehelleen

Pelkkä vesi riittää Hannu Luostariselle arkisin ihonpuhdistukseen. On hän joskus kokeillut vaimonsa puhdistusvesiäkin, mutta niissä ollut alkoholi on kuivattanut liikaa ihoa.
Vaimon kanssa hänellä on omat kauneudenhoitorituaalit.

Joka toinen lauantai he kuorivat saunassa kasvojen ihon.

Vaimo käy kerran kuussa jalkahoidossa. Yhtä usein hän tekee jalkahoidon miehelleen.

”Vaimo hoitaa myös minun kulmakarvani, nyppii pois sinne tänne sojottavat yksittäiset vonkakarvat ja laittaa väriäkin joskus.”

Itsensä säännöllinen hoitaminen on tuottanut tulosta. Luostarisella ei ole paljon ryppyjä. Häntä on luultu viisikymppiseksi.

X