Kellertävä hammasluu, kahvin tummentamat hampaat: Onnistuuko hampaiden valkaisu kotona? Testasimme neljä erilaista tuotetta – tässä yllättävät tulokset!

Valkenevatko hampaat kotikonstein? Testasimme neljä erilaista tuotetta, joista kukin lupaa vaalentaa hampaita säännöllisellä käytöllä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Valkenevatko hampaat kotikonstein? Testasimme neljä erilaista tuotetta, joista kukin lupaa vaalentaa hampaita säännöllisellä käytöllä.
(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala

Hampaiden valkaisu kotona on monen haaveissa jo pelkästään kulujen säästön ja vaivattomuuden takia. Tavoitteena on valkoisena hohtava hammasrivistö.  Kotikäyttöön on tarjolla useita vaihtoehtoja. Testasimme neljää tuotetta ja kokeilimme onnistuuko hampaiden valkaisu kotona ja pitivätkö tuotelupaukset? Lue tulokset!

1. Luonnostaan kellertävä hammasluu – Viilentääkö sävyä hiilipohjainen Ecodenta-hammastahna? / 7,90 e

Valkaisevan hammastahnan käytön huomaa heti luontaisesti kellertävän hammasluun sävyssä. Amerikkalaiseen kiiltokuvahymyyn ei tämäkään riitä, mutta tahna antaa luontaisesti viileän ja vaalean sävyn hammasrivistöön.

Tahna on hiilipohjainen ja se poistaa plakkia. Pikimusta tahna on sopivan notkeaa, riittoisaa ja miellyttävän raikasta. Harjaaminen on arkisen helppo tapa pitää huolta hymystään eikä hiili huuhtelun jälkeen jää hampaiden väleihin.

Anu, 44

 

Ecodenta

© KERNIUS PAULIUKONIS

2. Kahvin tummentamat hampaat – auttavatko purutabletit? Toothguide White -huuhde / 23 e

Hampaitani tummentaa erityisesti runsas kahvin juonti. Maitohappobakteeria sisältävän purutabletin käyttö on todella helppoa: yksi tabletti pureskellaan illalla hampaiden harjauksen jälkeen, purskutetaan hetki ja sylkäistään pois, ei huuhdella. Suuhun jää miellyttävä maku.

Tuote lupaa selvästi näkyvän tuloksen kuukauden käytön jälkeen, ja ainakin minun kohdallani lupaus piti.

Milla, 44

Toothguide white

Lue myös: Kenelle hampaiden valkaisu sopii? 10 kysymystä esteettisestä hammashoidosta

3. Kellertävät värjäymät kaipaavat valkaisua – Näin toimii Natural White -aktiivihiilijauhe / 15,90 e

Valkaisu ilman kipua ja kirvelyä houkuttaa. Luomukookoksen kuoresta valmistettu aktiivihiilijauhe on hellävarainen, mutta hieman sotkuinen keino tehdä se. Kastan joka ilta sähköhammasharjan pään jauheeseen ja pesen mustalla hiilijauheella hampaita kaksi minuuttia. Sen jälkeen pesen hampaat vielä tahnalla, sillä haluan jauhemaisen tuntuman pois.

Parin viikon käytön jälkeen kellertävät värjäymät ovat aavistuksen vaaleammat.

Sanna, 52

Natural white -jauhe

4. Unelma puhtaanvalkoisesta hammasrivistöstä – Toimiiko sivellinpäinen Yotuel Pen -valkaisukynä? / noin 20 e

Haaveilen puhtaanvalkoisesta hammasrivistöstä ilman värjäytymiä ja tummentumia. Sivellinpäisen valkaisukynän käyttö on helppoa. Ainetta suositellaan käytettäväksi jopa 3–5 kertaa vuorokaudessa, mutta levitän annostelukärjellä geeliä hampaiden pinnalle ja väleihin erityisesti aamuin illoin hammaspesun jälkeen. Annan geelin kuivua rauhassa vartin verran.

Fluori ja ksylitoli maistuvat ja tuntuvat huulten sisäpinnoilla raikkaalta. Hampaani vaalenivat hieman.

Virpi, 42

 

 

 

Yotuel valkaisukynä

© BIOCOSMETICS.SL.

Lue myös: Pitäisikö hampaat pestä ennen vai jälkeen aamupalan? Hammaslääkäri vastaa ikuisuuskysymykseen, Kotiliesi.fi

Juttu on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 8/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X