Mekko ja faijalenkkarit – Näin Vivan muuttuja Tuija sai uutta virtaa tyyliinsä

Tuija Heikkisen vuosia samana pysynyt työtyyli sai uutta potkua. Stylisti näyttää, miten syksyn mekot otetaan rennosti haltuun.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tuija Heikkinen tuli muuttumispäivään Lappeenrannasta.

Tuija Heikkisen vuosia samana pysynyt työtyyli sai uutta potkua. Stylisti näyttää, miten syksyn mekot otetaan rennosti haltuun.
Teksti: Anneli Leppänen

Lappeenrannassa asuva Tuija Heikkinen, 63, on pukeutunut jo vuosia samalla tavalla ja samoihin väreihin. Miehensä rohkaisemana hän ilmoittautui muuttumisleikkiin saadakseen uutta virtaa elämäänsä, jota vastoinkäymiset ovat vähän koetelleet.

Tuija työskentelee osa-aikaisesti koulutussihteerinä Saimaan ammattiopisto Sampossa. Opistossa pukeutuminen on vapaata ja vaihtelee laidasta laitaan.

Tuija ennen muuttujapäivää.

Tuija Heikkinen ennen Vivan muuttujapäivää.

”Osa henkilökunnasta kulkee verkkareissa, osan habitus on viimeisen päälle huoliteltu. Oma rajani kulkee puolessa välissä. Kävelen työmatkani ja haluan pukeutua asiallisesti mutta mukavasti. Kenkien pitää olla ehdottomasti matalat.”

Vuoden alussa Tuija kaatui työmatkalla. Etuhammas irtosi ja käsi murtui kahdesta kohdasta. Siksi hän on tarkka, että kengillä on hyvä kävellä.

Tuija pukeutuu usein farkkuihin, mutta myös mekot ja hameet kiinnostavat häntä. Stylisti päätyi hankkimaan hänelle kokeiltavaksi erilaisia mekkoja, joista saa asustamalla reippaita yhdistelmiä töihin.

Tuija on noin 170 cm pitkä, ja kaikki helmapituudet, ministä maksiin, näyttävät hänen päällään hyviltä. Polvimittaisissa hän voi korostaa sääriä värikkäillä sukkahousuilla, joita löytyy kaupoista syksyn lämpimissä muotiväreissä. Sellaiset Tuija kävikin heti ostamassa kuvausten jälkeen.

Kukkamekkoja ja cowboybootseja

Mekot asustetaan rennosti. Muhkeat tennarit, joissa on paksu, valkoinen pohja, ovat suosittuja. Niillä on hauska nimi – faijalenkkarit. Jos tennareiden pohjissa on liukastumista estävät urat, niiden kanssa selviää pitkälle syksyyn.

Keveisiin kukkamekkoihin tuovat vastapainoa rouheat nauhanilkkurit ja cowboybootsit. Tuijasta ne sopivat mekkojen kanssa ja tuntuivat jalassa hyviltä. Hän epäili kuitenkin, pystyisikö niillä kävelemään parin kilometrin työmatkan.

”Kaikki mekot olivat käyttökelpoisia. Suosikkini oli vihreä paisley-kuvioinen ja violetti kukkamekko. Ne olivat erilaisia, mihin olen tottunut. Pidin erityisesti violetista ja okrankeltaisesta väriyhdistelmästä.”

Tuija soitti tyttärensä kanssa illalla whatsup-puheluita ja näytti kännykkäkuvia muuttujapäivästä.

”Hän tokaisi, että taas mie matkin häntä. Meillä käy aika usein maut yhteen ja pidämme samoista asioista.”

Kuvausten jälkeen Tuija kertoi nukkuneensa meikit kasvoilla. Hän halusi näyttää aamulla naapurilleen, minkälainen meikki hänelle oli tehty. Tämä yllättyi suuresti muutoksesta, sillä Tuija ei yleensä käytä meikkiä arkisin. Nyt poskipuna on ahkerassa käytössä.

Midihelma hulmuten

Pitkät kukkamekot muistuttavat 70-luvun hippimuodista. Nyt ne ovat jälleen muodissa. Eikä haittaa, jos helmat näkyvät takin alta. Maskuliiniset maiharit tuovat asuun kivasti kontrastia.

Pitkät kukkamekot muistuttavat 70-luvun hippimuodista. Nyt ne ovat jälleen muodissa. Eikä haittaa, jos helmat näkyvät takin alta. Maskuliiniset maiharit tuovat asuun kivasti kontrastia. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Kukkamekko 40 € ja takki 70 €, Reserved. Laukku 330 €, Marimekko. Kehykset 395 €, Trend Optic. Maiharit 200 €, Tommy Hilfiger.

Tyyliä töihin

Mekko on naisen uniformu siinä missä puku miehen. Se nopeuttaa aamu­lähtöjä, kun ei tarvitse miettiä yhteen­sopivia ylä- ja alaosia. Asusteiden värityskin löytyy mekon kuvioista.

Mekko on naisen uniformu siinä missä puku miehen. Se nopeuttaa aamu­lähtöjä, kun ei tarvitse miettiä yhteen­sopivia ylä- ja alaosia. Asusteiden värityskin löytyy mekon kuvioista. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mekko 235 €, MaxMara Weekend/Helsinki. Nahkalaukku 299 €, Aarikka. Tennarit 40 €, House. Sukkahousut kuvausrekvisiittaa.

Katseen kääntäjä

Vahva väri ja kiiltävä materiaali mielletään juhlavaksi, mutta miksei töihinkin voisi laittautua hienommin. Kun yhdistää asuun mohairneuleen, se hillitsee juhlavuutta.

Vahva väri ja kiiltävä materiaali mielletään juhlavaksi, mutta miksei töihinkin voisi laittautua hienommin. Kun yhdistää asuun mohairneuleen, se hillitsee juhlavuutta. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Pusero 190 €, housuhame 275 €, Rodebjer. Neuletakki 239 €, Aarikka. Laukku 120 €, bootsit 190 €, Unisa. Kehykset 495 €, Trend Optic. Tommy Hilfiger kello 130 €, Kultacenter. Käsikorut 16 €, Glitter.

Varma valinta töihin

Pitkä neuletakki ja maksimekko ovat luottopari töihin. Vihreä on yksi Tuijan suosikkiväreistä. Se sopii edelleen myös tummiin hiuksiin. Pilkahdus okrankeltaista mekon kuvioissa ja koruissa kirkastaa hillityn vihreän.

Pitkä neuletakki ja maksimekko ovat luottopari töihin. Vihreä on yksi Tuijan suosikkiväreistä. Se sopii edelleen myös tummiin hiuksiin. Pilkahdus okrankeltaista mekon kuvioissa ja koruissa kirkastaa hillityn vihreän. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Neuletakki 50 €, printtimekko 70 €, Esprit. Bootsit 190 €, Unisa. Korvakorut 22 €, kaulakoru 130 €, Aarikka.

Mukavuus edellä

Ylisuuri sopii pitkälle naiselle. Syksyn uutuus, jättipaitaa muistuttava takki tuo mieleen metsurin pusakan. Rentoon tyyliin sopivat takin alta näkyvät mekon helmat.

Ylisuuri sopii pitkälle naiselle. Syksyn uutuus, jättipaitaa muistuttava takki tuo mieleen metsurin pusakan. Rentoon tyyliin sopivat takin alta näkyvät mekon helmat. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Takki 70 €, KappAhl. Viskoosimekko 40 €, London Fog. Maiharit 200 €, Tommy Hilfiger. Laukku 35 €, Reserved. Kehykset 240 €, Trend Optic.

Pehmeästi neuleessa

Satsaa neuleissa laatuun. Kashmir tuntuu iholla pehmeältä ja on helppo huoltaa. Käytössä tulleet nypyt irtoavat nypynpoistajalla. Vyö tuo suoraan neulemekkoon muotoa ja ruutuhousut reippautta.

Satsaa neuleissa laatuun. Kashmir tuntuu iholla pehmeältä ja on helppo huoltaa. Käytössä tulleet nypyt irtoavat nypynpoistajalla. Vyö tuo suoraan neulemekkoon muotoa ja ruutuhousut reippautta. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Kashmirmekko 505 €, Arela. Housut 109 €, Just. Vyö 20 €, Lindex. Huopakassi 90 €, Unisa. Kehykset 295 €, Trend Optic. Nahkakengät 130 €, Unisa.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: paita 25 €, London Fog. Kehykset 395 €. Trend Optic. Tiedustelut: Aarikka 044 422 0204, Arela Store 010 239 8689, Esprit 09 3157 9448, Glitter/glitter.fi, House, London Fog/Pisma.fi, KappAhl Forum 044 433 5264, Kulta-Center.fi, Lindex 020 142 2491, Marimekko 050 572 5632, MaxMara Weekend Helsinki 09 177 377, Reserved 040 509 3173, Tommy Hilfiger 09 7745 0700, Trend Optic 09 612 1060, Unisa/info.fi@unisa

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/20.

Lue myös: Ahaa-elämyksiä pukeutumiseen! Anneli pääsi eroon mustasta ja sai rohkeutta värien käyttöön Vivan muuttujapäivänä

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X