Mitä voin tehdä, kun lähiesimies piinaa?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ristiriidat esimiehen kanssa on ensi sijassa ratkaistava työpaikalla. © COLOURBOX
Lähiesimies hankaloittaa työkavereitteni työntekoa erinäisin keinoin ja piinaa henkisesti.

Kysymys

Lähiesimies hankaloittaa työkavereitteni työntekoa erinäisin keinoin ja piinaa henkisesti. Olen työsuojeluvaltuutettu ja olen yrittänyt puuttua asiaan, mutta ylin esimies ei usko meitä alaisia, vaan uskoo tätä lähiesimiestä. Vaikka itse en ole ollut hänen kohteenaan, niin odotan vuoroani. Eikö ole keinoa, jolla hänet pysäyttää?

Vääryyksien keskellä voimaton

Vastaus

Henkinen pahoinvointi työssä vaikuttaa paitsi työntekijöihin, myös koko organisaation toimintaan ja tuloksellisuuteen. Sen vuoksi tähänkin epäkohtaan on tärkeä puuttua. Tällaiset ristiriidat on ensi sijassa ratkaistava työpaikalla, mutta tarvittaessa on haettava muitakin keinoja, kuten työsuojelutoimenpiteet ja työterveyshuollon puuttuminen asiaan. Mikäli pystytte puhumaan asioista yhteisen pöydän äärellä koko työryhmänne kanssa, on ratkaisun löytäminen mahdollista omin voimin. Aika usein yritykset turvautuvat myös ulkopuolisiin konsultteihin.

Tee edes nämä!

  • Keskustele työsuojeluvaltuutettuna tästä ongelmasta työsuojelupäällikön kanssa tai työsuojelutoimikunnassa. Laatikaa suunnitelma asian korjaamiseksi.

  • Ole tarvittaessa yhteydessä työterveyshuoltoon, jotta saisitte sieltä kaipaamaanne tukea.

  • Jatka edelleen asiaan puuttumista ja hae tukea työryhmältäsi.

X