Parhaat päälle jouluna – Vivan muuttujapäivänä Kirsi sai upeat vinkit rennon juhlaviin asukokonaisuuksiin

Helsinkiläinen Kirsi Hopsu viettää perinne­joulua sukulaisten kanssa ja haluaa laittautua juhlaan kunnolla. Siihen hän sai muuttumispäivänä hyvät vinkit.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirsi Hopsu tuli muuttumis­päivään Helsingistä.

Helsinkiläinen Kirsi Hopsu viettää perinne­joulua sukulaisten kanssa ja haluaa laittautua juhlaan kunnolla. Siihen hän sai muuttumispäivänä hyvät vinkit.
Teksti: Anneli Leppänen

”Järjestämme perinnejoulun. Juhla­tunnelma syntyy meillä pukemalla parhaat päälle jouluna. Yleensä valitsen housut, siihen nätin puseron ja korkokengät”, välinehuoltajana työskentelevä Kirsi Hopsu, 55, kertoo tyylistään.

Tänä vuonna talven juhlat vietetään pienissä piireissä ja rennommin. Kirsi aikoo matkustaa koiransa, norwichinterrieri Jipun kanssa sukulaisten luo Jämsään.

Kirsistä on kiva nähdä, mitä joku toinen pukisi hänelle juhlaan. Vivan muuttujapäivänä toive toteutui, kun stylisti oli valinnut hänelle sopivia asuja juhlaan.

”Olen urautunut pukeutuja. Mieluummin olen huomaamaton kuin kirkkaissa ja erikoisissa vaatteissa.”

Väreistä liikkeelle

Muuttujakuvauksen vaatteiden väritys lähti liikkeelle talven trendikkäistä muotiväreistä, jotka ovat pehmeitä ja lämpimiä. Ne sopivat hyvin Kirsin vaaleaan ihoon ja uuteen luonnolliseen hiussävyyn.

”Pidin erityisesti asusta, jossa minulla oli koirani Jippu sylissä. Asu oli rento. En olisi uskonut, miten helposti valkoisella silkkipaidalla ja korkeilla nilkkureilla saa arkivaatteetkin näyttämään juhlavilta.”

Kirsi ennen muuttujapäivää.

Kirsi ennen muuttujapäivää.

Vihreä jakkuhoususetti tuntui myös Kirsistä mukavalta päällä. Asu on myös rento ja sopivan yksinkertainen, siinä ei tarvitse jäykistellä.

”Jos saisin kutsun suurempaan juhlaan, pukisin sinne kaksiosaisen, ruskean silkkiasun ja pitkät saappaat. Oloni oli siinä luonteva ja huoliteltu olematta kuitenkaan yliampuva. Asun saappaat olivat trendikkäät ja sirot. Niistä sai pituutta.”

Valkoisella valoa

Sen sijaan bling-bling-mekko ei innostanut Kirsiä. Hän näytti siinä omasta mielestään jopa vähän arkiselta. Ongelmana olivat myös sääret, jotka jäivät hänestä liikaa näkyviin. Paljettimekko saattaa myös jäädä kaapin koristeeksi, koska sen jatkokäyttö on rajallinen.

”Mielestäni päälläni olleet kokonaisuudet olivat harkittuja ja raikkaita.”

Kirsi oli luullut, ettei valkoinen sopisi hänelle, mutta hän huomasi, että se selvästi toi juhlavuutta ja valoa kasvoille.

”Näyttäviä korvakoruja aion myös jatkossa käyttää. Ne antavat asulle viimeisen silauksen.”

Kirsi saikin muuttujapäivästä idean omaan juhla-asuunsa.

”Aion laittaa kuviollisen midimekon, näyttävät korvakorut ja ne pitkävartiset saappaat, jotka minulla oli kuvauksissa.”

Hyvät suhteet

Midimitta käy kaikille. Suhteet näyttävät hyviltä, kun saappaiden varsi ulottuu hameen helman alle. Kiiltävän ja pörröisen materiaalin yhdistelmästä syntyy kiva kontrasti.

Midimitta käy kaikille. Suhteet näyttävät hyviltä, kun saappaiden varsi ulottuu hameen helman alle. Kiiltävän ja pörröisen materiaalin yhdistelmästä syntyy kiva kontrasti. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Neulejakku 229 €, Tiger of Sweden. Silkkitoppi 159 € ja -hame 279 €, molemmat Muir. Saappaat 190 €, Unisa. Korvakorut 33 €, Pipol’s Bazaar. Kehykset 460 €, Salme Optic. Rannerengas 8 €, KappAhl.

Villi kuosi

Eläinkuosi sopii aikuisen naisen tyyliin. Valkoinen bleiseri rauhoittaa ja raikastaa seeprakuosin. Joustavaa materiaalia oleva mekko on malliltaan pelkistetty ja myötäilee kauniisti vartalon muotoja.

Eläinkuosi sopii aikuisen naisen tyyliin. Valkoinen bleiseri rauhoittaa ja raikastaa seeprakuosin. Joustavaa materiaalia oleva mekko on malliltaan pelkistetty ja myötäilee kauniisti vartalon muotoja. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mekko 60 €, M & S. Bleiseri 479 €, Andiata. Korvakorut 49 €, Aarikka. Kengät 189 €, Högl.

Säihkettä iltaan

Paljettimekko on trendikäs ja samalla klassinen. Yksinkertainen malli ja vaalea väri toimivat sekä talvi- että kesäjuhlassa.

Paljettimekko on trendikäs ja samalla klassinen. Yksinkertainen malli ja vaalea väri toimivat sekä talvi- että kesäjuhlassa. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mekko on hihaton, 269 €, Adrianna Papell. Korvakorut 8 €, Cailap. Neuletakki 240 €, Repeat. Laukku 360 €, Longchamp. Korkokengät 119 €, Wonders.

Valmis setti

Vihreä jakkuhoususetti helpottaa pukeutumista, kun ei tarvitse miettiä osien yhteensopivuutta. Pukeutumalla samaan väriin näyttää myös visuaalisesti pidemmältä.

Vihreä jakkuhoususetti helpottaa pukeutumista, kun ei tarvitse miettiä osien yhteensopivuutta. Pukeutumalla samaan väriin näyttää myös visuaalisesti pidemmältä. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Vihreät housut 139 € ja jakku 139 €, molemmat Ted Baker. Neuletakki kashmiria 379 €, Muir. Korvanapit 8 €, KappAhl. Kehykset 460 €, Salme Optic. Kulta­kengät 189 €, Högl. Clutch -laukku 15 €, Lindex.

Valkoinen juhlistaa

Neuletakki ja housut ovat hyvä arkiasu, josta korkeat korot ja valkoinen paita tekevät juhlavan. Valkoinen raikastaa ja tuo kasvoille valoa.

Neuletakki ja housut ovat hyvä arkiasu, josta korkeat korot ja valkoinen paita tekevät juhlavan. Valkoinen raikastaa ja tuo kasvoille valoa. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Pörröjakku 80 €, Y.A.S. Housut 189 €, Gustav. Pusero silkkiä 250 €, Ril’s. Nilkkurit 130 €, Unisa. Kehykset 350 €, Salme Optic.

Vihreässä erotut

Musta on suosittu juhlaväri. Jos haluat erottua joukosta, pukeudu vaihteeksi vihreään. Viskoosisatiini laskeutuu kauniisti päällä. Mekossa on levenevä helma ja hartialinjaa korostavat hihapoimutukset.

Musta on suosittu juhlaväri. Jos haluat erottua joukosta, pukeudu vaihteeksi vihreään. Viskoosisatiini laskeutuu kauniisti päällä. Mekossa on levenevä helma ja hartialinjaa korostavat hihapoimutukset. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mekko 179 €, PBO. Kengät 119 €, Wonders. Laukku 30 €, Lindex. Korvakorut 6 €, Cailap.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/ Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: mekko 179 €, PBO. Kehykset 460 €, Salme Optic. Korvakorut kuvausrekvisiittaa. Tiedustelut: Aarikka 044 422 0204, Adrianna Papell, M & S, PBO, Y.A.S/Sokos 010 766 5100, Andiata 09 622 5006, Cailap 044 573 9777, cailap.fi, Gustav, Pipol’s Bazaar/Dots 050 439 3597, Högl, Repeat, Ril’s, Ted Baker, Tiger of Sweden, Wonders/Stockmann 09 1211, KappAhl 044 433 5264, Lindex 020 142 2491, Longchamp 010 470 6620, Muir/Balmuir Brand Store 050 406 2830, unisa.com

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 12/20.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X