Näin se käy: Rento, mutta silti skarppi pukeutumistyyli miehelle

Harri Myllynen, 58, viihtyy vapaamuotoisessa, mutta siistissä tyylissä. Stylisti vinkkaa, miten pukeutumistyyli voi olla skarppi ja rento.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Harri Myllynen tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä.

Harri Myllynen, 58, viihtyy vapaamuotoisessa, mutta siistissä tyylissä. Stylisti vinkkaa, miten pukeutumistyyli voi olla skarppi ja rento.
Teksti: Anneli Leppänen

Pukeutumistyyli työelämässä muuttuu rennompaan suuntaan. Se sopii myös Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL:n järjestöpäällikkönä työskentelevälle Harri Myllyselle, sillä hän ei viihdy jäykässä pukutyylissä. Häntä miellyttävät vaatteet, jotka ovat mukavia, lämpimiä ja joissa on väriä.

”Toimistopäivinä, kun olen tietokoneella, päälläni on t-paita, college, farkut ja tennarit. Yhdistystapaamisissa ja koulutustilaisuuksissa asu vaihtuu pikkutakkiin ja kauluspaitaan”, Harri kertoo.

Stylistin ehdotus on siirtää colleget vapaa-ajan vaatteiksi ja ottaa tilalle laadukkaat villaneuleet. Neule on tyylikäs, joustava, lämmin ja helppohoitoinen. Se kaipaa vain tuuletusta ja lepopäivän käytön jälkeen, harvemmin pesua. Siksi neuleita kannattaa hankkia muutama erilainen. Näin saa vaihtelua pukeutumiseen.

Neule on oiva keino lisätä pukeutumiseen väriä. Oranssi on liikaa puvussa, mutta neuleena sinisen takin alla se kerää pisteet. Vihreä taas näyttää hyvältä farkkujen kanssa. Khakihousuihin sopii oranssi.

Miehet pitävät t-paitaa kauluspaitaa mukavampana. Paremmin se sopii kuitenkin aluspaidaksi suojaamaan kauluspaitaa likaantumiselta. Jämtit paidankaulukset, rannekkeet ja hieno puuvillakangas näyttävät siistiltä työasulta toimistossa.

Paidan käyttöikää saa pidennettyä, kun hoitaa sitä ohjeiden mukaan. Paitoja ei kannata kuivata kuivausrummussa, koska se kutistaa niitä. Paras tapa on ripustus henkarille ja paidan oikaisu rypyistä. Näin silitettäminen jää vähemmälle.

Harri ennen muuttujapäivää.

Harrin pukeutumistyyli ennen muuttujapäivää.

Asennetta kuoseista

Harri pitää erityisesti kuviollisista paidoista. Hän käyttää niitä myös esiintyessään kavereidensa kanssa perustamassaan Ukkokerho Band -nimisessä yhtyeessä. Näyttävä asu on tärkeä osa esiintymistä, joten siinä voisi olla enemmänkin asennetta.

”Pantterikuosinen pikkutakki mustan paidan ja solmukkeen kanssa oli kyllä makeen näköinen ja yllättävä yhdistelmä. Sillä saisi varmasti yleisön syttymään, kun olisimme koko bändi samanlaisissa asuissa”, Harri pohtii.

”Huomasin myös, että harmaalle välikausitakille olisi käyttöä, kun käyn asiakastapaamisissa tai menen vaimon kanssa teatteriin. Hattuja kyllä vierastan. Selviän talvella korvaläpillä tai sitten vedän pipon päähän.”

Yksi Harrin suosikeista oli teddyvuorinen farkkutakki, josta hän vitsaili turskanpyytäjän asuna. Se päällä hän menisi vaimonsa kanssa Porkkalanniemen kärkeen ihailemaan aavaa merta.

Tyylikkäänä välikauteen

Villakangastakki käy asiakastapaamiseen tai teatteriin.

Tämä pukeutumistyyli villakangastakkeineen käy asiakastapaamiseen tai teatteriin. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Takki 170 €, Esprit. Paita 149 €, Sand. Farkut 99 €, Tommy Jeans. Nahkavyö 40 €, Bugatti. Kehykset 188,30 €, Woobs. Huivi 79 €, Les Deux. Lippis 40 €, KN. Sneakerit 130 €, Gant.

Pantterin tyyli keikalla

Keikoille Harri voisi pukeutua pantterikuosiin, jossa on rokkihenkeä. Yleisökin varmasti syttyisi! Siistit farkut rentouttavat yläosan juhlavuuden.

Keikoille Harri voisi pukeutua pantterikuosiin, jossa on rokkihenkeä. Yleisökin varmasti syttyisi! Siistit farkut rentouttavat yläosan juhlavuuden. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Bleiseri 579 €, Sand. Paita 149 € ja rusetti 79 €, Turo. Farkut 130 €, J.Lindeberg. Kiiltonahkakengät 189 €, Lloyd. Aurinkolasit mallin omat.

Pukeutumistyyli autonrattiin

Väljän metsuripaidan alle mahtuu tarvittaessa lämmittäviä kerroksia. Pestävä kasvo­maski on hyvä pitää aina mukana.

Väljän metsuripaidan alle mahtuu tarvittaessa lämmittäviä kerroksia. Pestävä kasvo­maski on hyvä pitää aina mukana. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Paita 239 €, Samsoe & Samsoe. Merinovillapoolo 99 €, Samsoe & Samsoe. Farkut 50 €, Esprit. Salkku 179 €, Saddler. Sneakerit 60 €, Puma. Kasvomaski 40 €, Tauko.

Rohkeasti ruudussa

Ruutua näkyy nyt monessa muodossa. Skottiversio on vanha klassikko, joka kolahtaa aina syksyisin ja talvisin. Sinivihreä kuosi on hillitty ja raikas. Sama väritys jatkuu muussa vaatetuksessa valkoisella terästettynä.

Ruutua näkyy nyt monessa muodossa. Skottiversio on vanha klassikko, joka kolahtaa aina syksyisin ja talvisin. Sinivihreä kuosi on hillitty ja raikas. Sama pukeutumistyyli jatkuu muussa vaatetuksessa valkoisella terästettynä. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Ruututakki 440 € ja merinovillaneule 140 €, Gant. T-paita 30 €, Björn Borg. Farkut 100 €, Lee. Sneakerit 130 €, Gant. Huopahattu kuvausrekvisiittaa.

Lätkämatsin muoti

Farkkurotsin talviversiossa on pehmeä teddyvuori. Rotsin alta pilkistävä oranssi villaneule lämmittää hillitysti viemättä kuitenkaan liikaa huomiota.

Farkkurotsin talviversiossa on pehmeä teddyvuori. Rotsin alta pilkistävä oranssi villaneule lämmittää hillitysti viemättä kuitenkaan liikaa huomiota. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Farkkutakki 90 €, Esprit. Villaneule 99 €, Samsoe & Samsoe. Pipo 80 €, Gant. Farkut 100 €, Tommy Jeans. Bootsit 180 €, Tommy Hilfiger.

Merimiestyyliä maissa

Veneily on lähellä Harrin sydäntä. Peacoat eli kansitakki tuo tyyliin merihenkisyyttä. Käytännölliset reisitaskuhousut joustavat mukavasti. Takki sopii toimistoon ja vapaalle.

Veneily on lähellä Harrin sydäntä. Peacoat eli kansitakki tuo tyyliin merihenkisyyttä. Käytännölliset reisitaskuhousut joustavat mukavasti. Takki sopii toimistoon ja vapaalle. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Takki 429 €, Tommy Hilfiger. Raitapaita 40 €, Camel Active. Reisitasku­housut 129 €, Tommy Hilfiger. Bootsit 200 €, Tommy Hilfiger.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/ Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: paita 149 €, Sand. Tiedustelut: Björn Borg 09 644 233, Bugatti, J.Lindeberg, KN, Lee, Les Deux, Lloyd, Saddler, Samsoe & Samsoe, Sand, Tommy Hilfiger/Stockmann 09 1211, Camel Active, Gant, Esprit, Puma, Samsoe & Samsoe, Palladium, Turo/Sokos 010 7665 100, Gant 020 7545 042, Esprit 09 315 794 48, Tauko/Nudge 045 2300 525, Tommy Hilfiger, Tommy Jeans 09 7745 0700, Woobs 040 1535 446

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 11/20.

Lue myös: Parhaat päälle jouluna – Vivan muuttujapäivänä Kirsi sai upeat vinkit rennon juhlaviin asukokonaisuuksiin

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X