Tanssikursseille kannattaa suunnata joka iässä! – Tanssin avulla virkistät mielen ja kasvatat hyvinvointia

Vuosi pyörähtää käyntiin tanssien. Tanssi sopii kaiken ikäisille ja se on monipuolisuudessaan yksi parhaista liikuntamuodoista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mieli virkistyy ja kunto nousee tanssitunnin pyörteissä.

Vuosi pyörähtää käyntiin tanssien. Tanssi sopii kaiken ikäisille ja se on monipuolisuudessaan yksi parhaista liikuntamuodoista.
Teksti:
Nina Lindén

Tanssissa kehoon kohdistuvat tärähdykset ovat hyvää luuliikuntaa, ja suunnanmuutokset kehittävät tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Askelsarjojen opettelu on lisäksi hyvää aivojumppaa. Tanssin avulla voi siis aktivoida koko kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.

Viime vuosina suosioon noussut Lavis eli lavatanssijumppa on lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmä. Lavista tanssitaan ilman paria, joten ei ole pelkoa, että tanssipari astuisi varpaille.

Lue myös: Tanssinopettaja Susa Matson harmittelee tanssilavakulttuurin seksistisyyttä: ”Naiset istuvat rivissä ja äijät käyvät valitsemassa, sitten ei muka saisi sanoa, että ei kiitos”

Tanssin avulla nuoruuden muistoihin

Tanssin pyörteet ja ikivihreät kappaleet johdattelevat nuoruusmuistoihin, kun tunnilla humpataan ja valssataan sekä jenkataan ja salsataan.

Monet yhdistykset, kansanopistot, liikuntaseurat ja yksityiset toimijat järjestävät eri-ikäisten tanssiliikuntatunteja.

Tanssiessa sosiaalinen hyvinvointi kasvaa ja mieli virkistyy. Silloin unohtuvat niin kropan kolotukset kuin elämän muut jumit, ainakin hetkeksi.

lavis.fi kansalaisopistot.fi

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 1/2024.

Lue myös: Reportaasi tanssin matkassa: Lavatanssit palasivat – Seura vieraili näyttelijä Pertti Koivulan kanssa parketilla

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X