Teksti:
Seuran toimitus

Patsy on töissä kiiltäväpaperisessa muotilehdessä. Eddie tapaa pr-ammattinsa takia paljon julkkiksia. Molemmat rakastavat muotia ja bileitä. Jennifer Saundersin ja Dawn Frenchin luomat hahmot ovat kuin parodiaa Sinkkuelämän ihannoimasta elämäntavasta, vaikka Todella upeeta (Absolutely Fabulous) edelsi amerikkalaissarjaa kuudella vuodella.

BBC:n vuonna 1992 startanneesta komediasarjasta on tehty kaksi uutta jaksoa juhlistamaan AbFabin 20-vuotispäivää. Tekeillä on vielä kolmas jakso, joka osuu yksiin Lontoon olympialaisten kanssa. Tarina liittyy huhujen mukaan urheilun juhlaan.

Sarjan kaikkien aikojen ensimmäisessä jaksossa Eddie (Jennifer Saunders) esiteltiin naisena, jolla on tapana herätä krapulaisena. Hänen tyttärensä Saffy (Julia Sawalha) usutti äitiään katkaisuhoitoon, kun taas paras ystävä Patsy (Joanna Lumley) auttoi Eddietä feikkaamaan katkolla käynnin.

Uusissa jaksoissa naiset ovat kuusikymppisiä, mutta vain vähän on muuttunut. Eddie on vaihtanut aamudrinksun aamuvitamiineihin, mutta hänen tyylitajunsa on edelleen epätoivoisen vinksahtanut. Patsy vetää huumeita tuttuun tapaansa kaksin käsin, mutta tajuaa Saffyn avustuksella, ettei ole enää 39-vuotias. Saffy vapautuu vankilasta, jonne hän on joutunut auttaessaan laittomia siirtolaisia.

Eddien ja Patsyn kaltaisilla räävittömillä naishahmoilla ei vieläkään ole monia kilpakumppaneita televisiossa. Siitäkin syystä Todella upeeta -duon huumori puree edelleen. Osa siitä perustuu julkkisten tylytykseen (Eddien tyhjäpääsihteeri Bubbles esittää pikaversion kuninkaallisista häistä) ja heidän suitsutukseensa (tanskalaissarja The Killingin villapaitainen pääosanäyttelijä Sofie Gråbøl vierailee Eddien unessa).

Hauskimmillaan sarja on kuitenkin silloin, kun se paljastaa hahmojensa iän ja tarpeen olla ajan hermolla. Eddie ajelee luksusautollaan monikulttuurisen Brixtonin läpi ja käskee kuskin luukuttamaan dubstepiä huudellen samalla ikkunasta slangia. Kun pari paikallista nuorta lähestyy autoa, Eddie panikoi ja käskee kuskia kaasuttamaan karkuun.

Uudet jaksot ovat Saundersin kynästä. Hän on lupaillut niiden perään myös pitkää elokuvaa. Sen on tarkoitus sijoittua Ranskan Rivieralle, josta Eddie ja Patsy heräävät pitkittyneiden bileiden jälkeen.

Kaisu Tervonen

X