Teksti:
Seuran toimitus

DRAAMASARJA Nyt ne sitten lopultakin nähdään – Taivaan tulien viimeiset jaksot. Lopettamispäätös tehtiin syksyllä 2012, ja vanhojen jaksojen uusinnat ovat kestäneet tänne asti.

Sattumaa tai ei, lakkauttamis- ellei peräti hautajaistunnelmissa käynnistyy myös kolmas  kausi. Ministeri Kortelainen ja lapsuutensa Kemijärvellä viettänyt Markku Mielonen saapuvat paikkakunnalle kertoakseen sinne perustetun puhelinkeskuksen alasajosta. 50 uutta työtöntä ei miellytä kyläläisiä eikä kunnanjohtaja Sinikka Strömiä (Sari Havas), joka yrittää saada päätöksen pyörretyksi.

Ministeri Kortelaista esittävän Heikki Kujanpään ja avustaja Mielosta näyttelevän Aku Hirviniemen lisäksi uusi kasvo sarjassa on poliisin tamperelaisvahvistus Toni Harjajärvi.

Ministerin vierailu työllistää paikkakunnan poliisivoimia. Viime kauden loppuminuuteilla synnyttänyt Rauni (Ria Kataja) on jo palannut töihin ja komentelee reippain sanankääntein kylän vääräleukoja olemaan ihmisiksi.

Ajan kuluminen näkyy myös lasten kasvamisena ja siihen liittyvien teemojen nousemisena omiksi juonilinjoikseen.

Sarjan aloittaessa sen punaisena lankana oli Raunin paluu Kemijärvelle selvittämään välejään isäukkonsa kanssa. Nyt tilejä menneisyytensä kanssa tasaa ministerin avustajaksi noussut Mielonen.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Kari Väänänen on ensemblensa kanssa luonut Taivaan tuliin monia rakkaiksi tulleita ja hullujakin hahmoja, mehukasta dialogia ja ajassa kiinni olevia tarinoita. Vaikka välillä lyödään reippaasti yli, samastumispintaa löytyy. Tekemisen meininki ja hyvä henki huokuvat sarjasta yhä läpi. 

Iina Alanko

Taivaan tulet, ke 16.10. klo 21.00 TV2

X