Alkoholikokeilu-dokumentti avaa aiheeseen pohjoismaista näkökulmaa uuden tutkimustiedon voimin

Alkoholikokeilu-dokumenttisarjan päätösjaksossa kerrotaan tutkimuksista kehitettäessä ainetta, joka tarjoaisi alkoholin hyödyt ilman sen haittoja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Alkoholikokeilu-dokumenttisarjan ensimmäinen jakso Kännissä jo 10 000 vuotta perehtyy historiaan.

Alkoholikokeilu-dokumenttisarjan päätösjaksossa kerrotaan tutkimuksista kehitettäessä ainetta, joka tarjoaisi alkoholin hyödyt ilman sen haittoja.
Teksti:
Arto Pajukallio

Alkoholikokeilu-dokumentti herättää kysymyksen: eikö alkoholin hyödyistä ja haitoista ole jo nähty lukuisia tv-dokumentteja? Toki, mutta kertaus on tunnetusti opintojen äiti – minkä tietänee ironisesti hänkin, ken ehkä taas soimaa itseään käsistä karanneen alkoholinkäytön vuoksi. Kertaushan ei tarkoita tapojen muuttumista!

Alkoholista saadaan uutta ja tarkennettua tutkimustietoa, ja myös meidän pohjoismainen alkoholinkulutuksemme kokee muutoksia.

Kolmeosainen ruotsalaisdokumentti Alkoholikokeilu tosiaan avaa aiheeseen pohjoismaista näkökulmaa, vaikka ohjelman esittelemät tutkimustulokset ja haastateltavat tulevat lavealti eri puolilta läntistä maailmaa.

Ensimmäinen jakso kertaa alkoholin käytön historiaa,­ toisessa tehdään ikuisia rottakokeita. Mielenkiintoisimmaksi nousevassa päätösepisodissa kerrotaan muun muassa tuoreista tutkimuksista kehitettäessä ainetta, joka tarjoaisi alkoholin hyödyt ilman sen haittoja.

Kolmen jakson yhteenlaskettu kesto on tunnin verran, eli koko sarjan katsoo helposti kerralla. Osittaminen kuitenkin tavoittanee enemmän satunnaiskatsojia.

Alkoholikokeilu, tiistai 14.5. klo 19.40, TV2

Lue myös: Heikki Silvennoinen kohtasi kuolevaisuutensa avosydänleikkauksessa – Kummeli-tähti avautuu alkoholismista ja naisseikkailuistaan

X