Huone 301 -sarjassa Jussi Vatanen näytteli niukkapuheista alkoholistia jo ennen Kuolleet lehdet -elokuvaa

Huone 301 -sarjassa 12 vuotta sitten tapahtunut pikkulapsen ampumatapaus alkaa vainota hyväosaista Kurtin perhettä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jussi Vatanen psykologisessa jännärisarjassa Huone 301.

Huone 301 -sarjassa 12 vuotta sitten tapahtunut pikkulapsen ampumatapaus alkaa vainota hyväosaista Kurtin perhettä.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Huone 301 -sarjassa hyväosaisen Kurtin porukan sukuhuvilalla sattui juhannuksena 2007 pikkulapsen ampumakuolema. Vaikka tapaus sai ikään kuin ratkaisunsa, näkevät Kurtit 12 vuotta myöhemmin isoisän tarjoamalla Kreikan lomalla ja Helsingissäkin vähän kaikkialla merkkejä punapäisestä kostajasta.

Onko pelottavan maalaisnaapurin pojasta varttunut psykopaatti?

Elisa Viihteen kuusiosainen sarja vuodelta 2019 tykittää tällaisia jännitteitä usein keinotekoisesti. Huone 301 tupsahtaa vasta nyt ilmaiskanavalle – koko sarja samana iltana. Sumuverhoa nostatetaan etenkin sillä, että kohtalokkaan juhannuksen tarkkaa kulkua pantataan kertomasta katsojalle.

Näyttelijäkaarti on komean muhkea Antti Virmavirrasta Elias Saloseen. Jussi Vatasella oli tässä niukkapuheisen alkoholistin rooli jo vähän ennen Kuolleita lehtiä.

Psykologisen jännärin kirjoitti meikäläisittäin poikkeuksellisesti britti, näyttelijä Kate Ashfield. Sarjan ohjasi Mikko Kuparinen, joka on nyt positiivisessa nosteessa TV1:n Sekunnit-sarjasta.

Huone 301, sunnuntai 28.4. klo 18.00, Liv

Lue myös: ”Olo oli epätodellinen” – Alma Pöysti ja Jussi Vatanen häkeltyivät, kun Aki Kaurismäki halusi juuri heidät näyttelemään Kuolleet lehdet -elokuvaansa

X