Teksti:
Seuran toimitus

DEITTAILUOHJELMA Kolme hymyilevää amerikkalaismiestä hakee kumppania Suomesta. Uutuusohjelman Love Connection sinkkumiehet suuntaavat  Suomeen hyvästä syystä; jokaisella on sukujuuria näillä main.

Koekuvausten kautta sarjan juontajaksi valikoitunut Nuutti Takkinen uskoo, että oman kulttuuritaustan kartoittaminen oli poikamiehille sarjassa hyvin olennaista.

”En usko, että miehistä yksikään olisi lähtenyt parinhakuohjelmaan, jossa ainoa ajatus olisi etsiä rakkautta. Kaikilla oli aito halu tutustua Suomeen, tähän kulttuuriin ja suomalaisuuteen heissä itsessään.”

Hulivilielämää viettänyt kokki Markus pitää huvipurrellaan tallessa Salmiakkikossua, New Jerseyssä asuvan Matin äiti Judy puhuu pojalleen hiukan takeltelevaa suomea ja kalifornialainen yksinhuoltajaisä Henri poseeraa valokuvassa Suomen maajoukkueen lätkäpaita yllään.

Sinkkumiehet vaalivat suomalaisuutta, mutta myös romantisoivat sitä, kuten Takkinenkin myöntää.

”Monilla on idealisoitu kuva suomalaisista naisistakin. Käsitys semmoisista reippaista ja itsenäisistä Elovena-tytöistä seisomassa pellon laidalla, puhtaassa luonnossa.”

Ohjelmaan sateli satoja hakemuksia suomalaisnaisilta, joista tuotantoyhtiö valitsi mieltymysten ja harrastusten pohjalta reilun tusinan miestä kohti. Ensimmäisessä jaksossa poikamiesten läheiset valitsevat naisten videotervehdysten pohjalta ne, jotka miehet tulevat tapaamaan Suomessa.

Kahdentoista jakson aikana treffaillaan ja tutustutaan, kunnes kaksi naista lähtee kunkin poikamiehen mukana vieraisille Yhdysvaltoihin.

Flirttailun, kesämaisemien ja kulttuurivaihdon ohessa sarja tulee piirtäneeksi myös erilaista kuvaa siirtolaisuudesta. Suomestakin on lähdetty hankalista oloista valtameren taakse.

Ja lähemmäksikin. Voisiko Love Connection kertoa vaikka ruotsinsuomalaisista, länsinaapuriin jääneiden sotalasten tai tehdastyöläisten jälkeläisistä?

”Varmasti. Sama perustarinahan siinä on toisen ja kolmannen polven suomalaisista, joilla on ulkosuomalainen identiteetti. Ja onhan monesta muustakin maasta lähdetty maailmalle leivän tai unelmien perässä. Tämä on siinä mielessä universaali ohjelma.”

Takkinen vihjaa siis, että Love Connectionin alkuperäinen suomalaisformaatti olisi toteutettavissa ympäri maailmaa.

Kaisu Tervonen

Love Connection, ma 21.10. klo 21.00 TV2

X